Grevă în sistemul sanitar botoșănean! Când încep protestele!

Grevă în sistemul sanitar botoșănean! Când încep protestele!
Cadrele medicale din sistemul sanitar botoșănean se pregătesc de proteste, care vor ajunge inclusiv până la greva generală, după cum susțin liderii sindicali.

Nemulțumirea angajaților din acest sector de activitate este determinată de prevederile noilor ordonanțe care stabilesc salariile din sistemul bugetar, acte normative care în loc să rezolve problemele salariale a creat și mai mari inechități în rândul angajaților din aceleași sectoare de activitate.

La Botoșani, cadrele medicale de la cea mai mare unitate spitalicească vor intra în grevă de avertisment în data de 19 octombrie, între orele 08.00 și 10.00, urmând ca de pe data de 31 octombrie să fie declanșată greva generală.

"Acțiunile de protest au fost deja declanșate la nivel național. Dorim modificarea Ordonanței 20/2016 și a Ordonanței 43/2016, ordonanțe care în loc să elimine inechitățile salariale din sistem au creat alte inechități mult mai mari. Sunt diferențe de salarii între asistenții medicali care au aceeași funcție dar au pregătire diferită ceea ce considerăm că nu este corect. Ne nemulțumește foarte tare că toate sporurile și drepturile salariale sunt socotite la salariul vechi, din decembrie 2009 sau decembrie 2015, lucru care nu mi se pare corect. Tot personalul care lucrează în sistem dorim să fim tratați cu aceeași unitate de măsură, să ni se dea drepturile salariale calculate la fel ca la personalul superior. Din Ordonanța 20 au fost omise o parte din categoriile profesionale care lucrează în sistemul sanitar, respectiv personalul TESA, tehnic-administrati, lipsesc cu desăvârșire din această Ordonanță și lipsește și personalul din asistența socială. Cu toții servim același sector", a declarat Lia Temciuc, liderul Sanitas cadrul Spitalului Județean Mavromati.

Sindicaliștii iau în calcul ca formă de protest și pichetarea unor instituții de la nivel local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
8

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
52

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
331

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...