Greva in invatamant, impartita intre sindicate!

Greva in invatamant, impartita intre sindicate!

 LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani  

Profesorii in greva, elevii bulversati! Nimeni nu stie clar cate scoli din Botosani se afla in greva, cele doua sindicate, SIP si LPS, anuntand ca exista unitati in care greva este unitara, insa sunt si scoli in care nu se face greva sau in care doar cativa profesori au decis sa nu se alature protestatarilor.

De asemenea, am fost informati ca in unele scoli s-a optat pentru greva japoneza.

Daca pentru cadrele didactice este ceva mai simplu, elevii au fost pusi in dificultate, unii dintre ei fiind nevoiti sa mearga astazi la scoala chiar si pentru o singura ora de curs, in timp ce altii au stat acasa sau, dimpotriva, au urmat programul complet.

"La nivelul municipiului Botosani se afla in greva Liceul de Arte, Colegiul Tehnic Gh. Asachi, Liceul Sportiv, Colegiul Mihai Eminescu, Palatul Copiilor, Clubul Sportiv. In schimb, se fac ore la Colegiul Laurian, Industrial 2 sau Scoala 8", a precizat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant.

Potrivit celor mentionate de Axinte, actiunea de protest de astazi este o redeschidere a conflictului de munca din 6 mai 2009.

Pe 7 octombrie, 40 de profesori botosaneni vor participa la mitingul programat sa aiba loc la Bucuresti, la care s-a anuntat prezenta tuturor confederatiilor sindicale.

"Avand in vedere la prim-ministrul este si minitru al Educatiei, asteptam o cunoastere mai buna a situatiei sistemului de invatamant, sa fie rezolvate problemele care nu au fost rezolvate pana acum. Asteptam, de asemenea, si o intalnire a lui Emil Boc cu liderii de sindicat", a precizat Liviu Axinte.

Liderul sindicatului botosanean recunoaste, insa, ca cea mai importanta problema a cadrelor didactice este cea legata de salarizare.

"Asteptam de la noul ministru solutionarea salarizarii. Credem ca ar putea sa sustina cererea de renegociere a grilei de salarizare in invatamant", a conchis Axinte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
122

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
348

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
36

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...