Greva in administratia publica locala!

Greva in administratia publica locala!
Sindicalistii cer reorganizarea grilelor de salarizare din domeniul administratiei publice si alocarea sumelor necesare aplicarii noilor ierarhizari!

Presedintele SED LEX, Vasile Marica, a declarat ca Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala, in conformitate cu deciziile Consiliului National, va declansa, in perioada imediat urmatoare, o serie de actiuni de protest.

Astfel, in data de 3 iunie, intre orele 11.00-13.00, va avea loc actiunea de pichetare a Guvernului Romaniei, in data de 17 iunie va fi declansata greva de avertisment, iar in data de 30 iunie va fi declansata greva generala.

Sindicalistii cer reorganizarea grilelor de salarizare din domeniul administratiei publice si alocarea sumelor necesare aplicarii noilor ierarhizari, realizarea unei descentralizari reale prin delegarea catre administratiile publice locale nu doar a competentelor, ci si a resurselor materiale si umane.

Totodata, ei cer rediscutarea regimului incompatibilitatilor in contextul aparitiei legii privind sistemul unitar de salarizarea bugetarilor si realizarea si intarirea dialogului social la nivelul institutiilor administratiei publice locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
24

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
23

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
527

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...