Greva generala pe termen nelimitat

Greva generala pe termen nelimitat
Reprezentantii Aliantei Bugetarilor au declarat, la finalul discutiilor de ieri de la Ministerul Muncii, ca protestele vor continua, intrucat nici una dintre problemele ridicate nu a fost rezolvata, nemultumirile sindicalistilor putand determina intrarea in greva generala pe termen nelimitat.

Reprezentantul Aliantei Bugetarilor, Aurel Cornea, a declarat ca reprezentantii Guvernului au vrut doar sa demonstreze ca lucrurile sunt bune si ca sunt deschisi catre dialog, dar, in esenta, nici una dintre problemele ridicate nu a fost rezolvata.

"Protestele noastre vor continua, vom stabili forme de protest comune, sa determinam o schimbare radicala in comportamentul Guvernului Romaniei, deci nu mai participam la monolog", a declarat Cornea.

Bugetarii au intrat de ieri in greva generala in semn de protest fata de asumarea Guvernului a raspunderii pe pachetul legislativ care include salarizarea, educatia si acordarea concediului fara plata, sindicalistii lansand un apel si catre angajatii din mediul privat sa li se alature.

Maine, cand este Ziua Mondiala a Muncii Decente, in fata Guvernului este organizat un miting al confederatiilor sindicale.

Peste 20.000 bugetari si angajati din mediul privat protesteaza maine la Guvern, cerand un salariu minim pe economie la nivel national de 740 lei in 2010, refacerea grilelor de legea unica de salarizare, sustinerea unitatilor economice, crearea de locuri de munca, protectia lucratorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
4

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
936

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
174

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...