GREVA GENERALĂ în Sănătatea botoșăneană! VEZI solicitarile angajatilor! FOTO

GREVA GENERALĂ în Sănătatea botoșăneană! VEZI solicitarile angajatilor! FOTO
Asa cum au anuntat, angajatii Spitalului Judetean Mavromati Botosani, membri ai Federatiei Sanitas, au intrat de luni dimineata in greva generala pe termen nelimitat.

In jurul orei 9.00, peste 20 de salariati ai unitatii au iesit in fata Spitalului Judetean, vrand in acest mod sa isi arate nemultumirea vizavi de inechitatile salariale din sistemul sanitar, inechitati aparute in urma intrarii in vigoare, in cursul acestui an, a doua acte normative care reglementeaza salariile din sistemul bugetar. 

Protestul angajatilor din sanatatea botosaneana va fi atat in curtea spitalului, cat si pe sectii. Activitatea va fi asigurata doar de o treime din salariati, precum si urgentele medicale.

"Nu ne am dorit sa ajungem la aceasta forma finala de protest, am sperat in toata aceasta perioada, de cand s-au anuntat protestele de catre Federatia Sanitas, ca la masa negocierii se vor gasi solutii acceptabile din ambele parti. Desi noi am inceput negocierile pe baza Ordonantei 20 chiar din iunie, de cand a aparut, si Ordonantei 43 din august, a fost timp suficient pentru guvernantii tehnocrati ai nostri ca sa gaseasca solutii viabile si multumitoare. 

Era loc de negociere, de lasat de o parte si din alta. Dar trebuiau gasite solutii pana in acest moment. Daca intr-adevar cei care ne poarta de grija noua, salariatilor din sanatate, dar in primul rand daca au grija de locuitorii intregii tari, eventual pacienti care s-ar adresa sistemului, daca ar fi avut grija macar de acestia, pentru ei trebuiau sa gaseasca solutii pana in acest moment.

Protestul de astazi consta in asigurarea activitatii medicale, a urgentelor medico-chirurgicale, la o treime din activitate, iar restul vom fi pentru o perioada de timp in curtea spitalului, dupa care vom merge fiecare pe sectia de unde proveninm si vom protesta la locul de munca"
, a precizat Lia Temciuc, lider Sindicatul Sanitas.

De asemenea, solicitarile angajatilor mai fac referire si la elaborarea regulamentului de sporuri, alocarea unui procent mai mare pentru spitalele publice, cresterea tarifului pe caz ponderat, acordarea tichetelor de masa pentru toti angajatii, dar si promovarea in grad principal si salarizare adecvata pentru asistentii care au promovat examenele.

"In urma protestului angajatilor, activitatea in cadrul spitalului nu este afectata, si nici in ambulatoriul spitalului. Se asigura in continuare urgentele medicale", a precizat Stefan Bercea, purtator de cuvant in cadrul Spitalului Judetean Botosani.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
89

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
208

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
341

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...