Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

Decizie a comisarilor de mediu: protestul lor a fost suspendat, în urma solicitării Ministerului Mediu. Două zile a durat greva generală a Comisariatelor de Mediu la nivelul întregii ţări.

Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi asta deoarece, după două zile de grevă generală la nivelul tuturor comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu, ministrul Graţiela Gavrilescu a decis să deschidă seria negocierilor cu reprezentanţii sindicatului din cadrul instituţiei.

Comisarul Smaranda Pasat din Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu spune că suspendarea grevei generale a fost una dintre condiţiile pentru demararea negocierilor.

"Noi sperăm să avem un rezultat concret în urma acestor negocieri. În ultimele două zile, în care nu instituţia nu a avut activitate şi nici program cu publicul, nu am primit sesizările pe care le-au adus la noi cetăţenii. S-au supărat pe noi într-o oarecare măsură, dar apoi au înţeles şi ne susţin", explică Smaranda Pasat.

Greva generală a comisarilor de mediu a fost declanşată miercuri, la două săptămâni de la greva de avertisment care ar fi trebuit să atragă atenţia Ministerului Mediului asupra inechităţilor salariale din sistemul bugetar, care a făcut ca funcţionarii Gărzii de Mediu să aibă printre cele mai mici salarii, disproporţionale faţă de responsabilităţile pe care le au.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Semnal de alarmă tras de Curtea de Conturi în privinţa lucrărilor de viabilizare a drumului către Iaşi, prin Prăjeni!

Joi, 27 Iulie 2017
1303

Nu este vorba doar de un litigiu, ci de patru: patru procese, din care trei suspendate până la finalizarea celui în care Curtea de Conturi a sesizat plăţi efectuate cu ocolirea legii....

Bani pentru lână! Crescătorii botoşăneni de oi, invitaţi să intre în programul ajutorului de minimis

Miercuri, 26 Iulie 2017
1399

Astfel, pentru a beneficia de acest ajutor, crescătorii de oi trebuie să se înregistrezela Direcţia Agricolă cu mai multe documente, printre care atestatul de producător, dovada că exploat...

Botoşani: Caniculă şi disconfort termic, urmate de furtuni!

Marţi, 25 Iulie 2017
1860

În timp ce cea mai mare parte de ţară se află sub cod galben de furtuni, în judeţul Botoşani sunt anunţate, de asemenea, temperaturi ridicate, umezeală accentuată ce va produce dis...