Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

Decizie a comisarilor de mediu: protestul lor a fost suspendat, în urma solicitării Ministerului Mediu. Două zile a durat greva generală a Comisariatelor de Mediu la nivelul întregii ţări.

Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi asta deoarece, după două zile de grevă generală la nivelul tuturor comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu, ministrul Graţiela Gavrilescu a decis să deschidă seria negocierilor cu reprezentanţii sindicatului din cadrul instituţiei.

Comisarul Smaranda Pasat din Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu spune că suspendarea grevei generale a fost una dintre condiţiile pentru demararea negocierilor.

"Noi sperăm să avem un rezultat concret în urma acestor negocieri. În ultimele două zile, în care nu instituţia nu a avut activitate şi nici program cu publicul, nu am primit sesizările pe care le-au adus la noi cetăţenii. S-au supărat pe noi într-o oarecare măsură, dar apoi au înţeles şi ne susţin", explică Smaranda Pasat.

Greva generală a comisarilor de mediu a fost declanşată miercuri, la două săptămâni de la greva de avertisment care ar fi trebuit să atragă atenţia Ministerului Mediului asupra inechităţilor salariale din sistemul bugetar, care a făcut ca funcţionarii Gărzii de Mediu să aibă printre cele mai mici salarii, disproporţionale faţă de responsabilităţile pe care le au.

 

Spune-ne opinia ta