Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

Decizie a comisarilor de mediu: protestul lor a fost suspendat, în urma solicitării Ministerului Mediu. Două zile a durat greva generală a Comisariatelor de Mediu la nivelul întregii ţări.

Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi asta deoarece, după două zile de grevă generală la nivelul tuturor comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu, ministrul Graţiela Gavrilescu a decis să deschidă seria negocierilor cu reprezentanţii sindicatului din cadrul instituţiei.

Comisarul Smaranda Pasat din Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu spune că suspendarea grevei generale a fost una dintre condiţiile pentru demararea negocierilor.

"Noi sperăm să avem un rezultat concret în urma acestor negocieri. În ultimele două zile, în care nu instituţia nu a avut activitate şi nici program cu publicul, nu am primit sesizările pe care le-au adus la noi cetăţenii. S-au supărat pe noi într-o oarecare măsură, dar apoi au înţeles şi ne susţin", explică Smaranda Pasat.

Greva generală a comisarilor de mediu a fost declanşată miercuri, la două săptămâni de la greva de avertisment care ar fi trebuit să atragă atenţia Ministerului Mediului asupra inechităţilor salariale din sistemul bugetar, care a făcut ca funcţionarii Gărzii de Mediu să aibă printre cele mai mici salarii, disproporţionale faţă de responsabilităţile pe care le au.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Săptămână cu vreme caldă şi averse răzleţe! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Duminică, 28 Mai 2017
1672

Precipitaţiile din ultimele zile au venit pe un sol agricol pe care se instala seeta pedologică moderată, astfel că reprezintă o gură de oxigen pentru culturile înfiinţate în judeţ...

Culturi agricole distruse de gheaţă! FOTO

Duminică, 28 Mai 2017
7424

Satul Horia, comuna Mitoc, a fost bătut de gheaţă iar culturile agricole de porumb, lucernă, floarea soarelui au fost culcate la pământ.Sorin Scutariu, fostul viceprimar al comunei, pov...

COD PORTOCALIU pentru judeţul Botoşani!

Sâmbătă, 27 Mai 2017
4265

Astfel, până la ora 19, în localităţile Ștefănești, Adășeni, Avrămeni, Coțușca, Dobârceni, Drăgușeni, Durnești, Hănești, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, R...