Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

Decizie a comisarilor de mediu: protestul lor a fost suspendat, în urma solicitării Ministerului Mediu. Două zile a durat greva generală a Comisariatelor de Mediu la nivelul întregii ţări.

Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi asta deoarece, după două zile de grevă generală la nivelul tuturor comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu, ministrul Graţiela Gavrilescu a decis să deschidă seria negocierilor cu reprezentanţii sindicatului din cadrul instituţiei.

Comisarul Smaranda Pasat din Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu spune că suspendarea grevei generale a fost una dintre condiţiile pentru demararea negocierilor.

"Noi sperăm să avem un rezultat concret în urma acestor negocieri. În ultimele două zile, în care nu instituţia nu a avut activitate şi nici program cu publicul, nu am primit sesizările pe care le-au adus la noi cetăţenii. S-au supărat pe noi într-o oarecare măsură, dar apoi au înţeles şi ne susţin", explică Smaranda Pasat.

Greva generală a comisarilor de mediu a fost declanşată miercuri, la două săptămâni de la greva de avertisment care ar fi trebuit să atragă atenţia Ministerului Mediului asupra inechităţilor salariale din sistemul bugetar, care a făcut ca funcţionarii Gărzii de Mediu să aibă printre cele mai mici salarii, disproporţionale faţă de responsabilităţile pe care le au.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Botoşăneanul din inima Londrei: Va ajuta 12 români care ajung în capitala Marii Britanii

astăzi, 08:15
2246

În urmă cu trei ani, botoşăneanul Cezar Covataru părăsea ţara natală, sătul de piedicile care-i puseseră afacerea pe butuci. Povesteşte că blocarea tuturor proiectelor de infrastructu...

Secetă pedologică moderată la nivelul judeţului Botoşani

Duminică, 25 Iunie 2017
1492

Măsurătorile Administraţiei Naţionale de Meteorologie arată că nivelul de umiditate din sol prezintă valori scăzute, de secetă pedologică moderată în nord- estul Moldovei. Situaţia a...

Săptămână cu vreme caniculară şi furtuni! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Duminică, 25 Iunie 2017
2233

Meteorologii au emis o informare potrivit căreia pe parcursul zilei de duminică, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temp...