Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

Decizie a comisarilor de mediu: protestul lor a fost suspendat, în urma solicitării Ministerului Mediu. Două zile a durat greva generală a Comisariatelor de Mediu la nivelul întregii ţări.

Greva generală a comisarilor de mediu, suspendată în urma începerii negocierilor cu Ministerul Mediului!

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi asta deoarece, după două zile de grevă generală la nivelul tuturor comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu, ministrul Graţiela Gavrilescu a decis să deschidă seria negocierilor cu reprezentanţii sindicatului din cadrul instituţiei.

Comisarul Smaranda Pasat din Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu spune că suspendarea grevei generale a fost una dintre condiţiile pentru demararea negocierilor.

"Noi sperăm să avem un rezultat concret în urma acestor negocieri. În ultimele două zile, în care nu instituţia nu a avut activitate şi nici program cu publicul, nu am primit sesizările pe care le-au adus la noi cetăţenii. S-au supărat pe noi într-o oarecare măsură, dar apoi au înţeles şi ne susţin", explică Smaranda Pasat.

Greva generală a comisarilor de mediu a fost declanşată miercuri, la două săptămâni de la greva de avertisment care ar fi trebuit să atragă atenţia Ministerului Mediului asupra inechităţilor salariale din sistemul bugetar, care a făcut ca funcţionarii Gărzii de Mediu să aibă printre cele mai mici salarii, disproporţionale faţă de responsabilităţile pe care le au.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
930

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5038

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1619

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...