Greva foamei cu repetiție, pentru o cale de acces. "Voi sta până la epuizare!"

Greva foamei cu repetiție, pentru o cale de acces. "Voi sta până la epuizare!"
O femeie din comuna Răchiți se luptă de ani de zile să obțină o cale de acces care să îi permită să intre pe proprietatea personală, dar toate demersurile de până acum au fost sortite eșecului. Ana Ceornea a intrat, de luni, în greva foamei, în fața Primăriei din Răchiți, la această formă de protest recurgând și în trecut, dar fără niciun rezultat.

Familia Ceornea s-a judecat ani de zile pentru a i se permite accesul pe proprietate printre clădirile Poliţiei Răchiţi şi cea a Cabinetului Veterinar Individual Neamţu Laura, însă decizia judecătorilor a fost de așa natură încât oamenii sunt obligați să treacă prin curtea vecinilor pentru a ajunge la casa lor.

"De luni am intrat în greva foamei. E o mare nedreptate ce mi se întâmplă. De opt ani de zile nu am cale de acces la proprietate. Unde în lume o proprietate poate exista fără cale de acces? Mi s-a dat sentința de fond la Judecătorie și mi-a venit motivarea unde spune că, deși actele nu sunt făcute corect de către Primărie, nu se înțelege că acea cale de acces ar fi a dispensarului, totuși e trecută la dispendar. Asta este pentru anulare act. Eu de acum voi cere calea de acces. Am fost și la noul primar și am făcut o cerere prin care solicitam să vină să măsoare în întregime proprietatea mea. Nu a binevoit să vină. L-am întrebat: în situația în care Judecătoria nu îmi va da dreptate, cum veți proceda? Mi s-a răspuns să fac greva foamei. Voi sta până la epuizare fizică și psihică", a spus Ana Ceornea.


Primarul comunei Răchiţi: "Până nu se termină procesul eu sunt legat de mâini"

Autoritățile din Răchiți spun că, în lipsa unei sentințe judecătorești care să stabilească regimul proprietăților, nu se poate face nimic. 

"La ora actuală soluția este la judecători, pentru că dumneaei este într-un proces. Până nu se termină procesul eu sunt legat de mâini, nu am ce să fac. Ea dorește obligatoriu cale de acces pe proprietatea medicului veterinar. Nu se poate face cale de acces pe o proprietate privată. Doar un judecător al putea să anuleze un titlu de proprietate, pentru că altfel ar fi tulburare de posesie. I-am explicat că nu pot face nimic până nu se pronunța instanța. Doamna a avut totuși cale de acces, dar a vândut o bucată de pământ cu tot cu calea de acces", a precizat Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți.

Ana Ceornea este hotărâtă să continue protestul și susține că și soțul ei va recurge la greva foamei. 

Citește mai multe despre acest caz: Familie nevoită să intre în GREVA FOAMEI după ce a rămas fără cale de acces către casă! FOTO- VIDEO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1068

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
305

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
262

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...