GREVĂ de avertisment în sistemul sanitar botoşănean! FOTO- VIDEO
UPDATE!

GREVĂ de avertisment în sistemul sanitar botoşănean! FOTO- VIDEO
Aproximativ 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Mavromati, atât din rândul personalului medical mediu, cât şi din rândul personalului auxiliar, au declanşat miercuri dimineaţă o acţiune de protest, intitulată "grevă de avertisment", cauzată de neaplicarea Ordonanţei 20 referitoare la veniturile salariale ale personalului bugetar.

Angajaţii Spitalului Mavromati cer respect, o politică salarială corectă şi un program de lucru uman. Una dintre asistente a afişat portretul asistentei de la Sibiu care a murit în urmă cu o săptămână, din cauza suprasolicitării.

Protestul este organizat de Sindicatul Sanitas, lidera sindicatului, Lia Temciuc, explicând la portavoce nemulţumirile angajaţilor. 
"Aveţi copii de îngrijit, aveţi familie şi nu ar fi trebuit să vă aflaţi aici. Dar iată că acest guvern atât de democratic, atât de tehnocrat, ne-a scos astăzi în stradă. Am aici colega ce ţine portretul colegei de la Sibiu, cea care tot datorită epuizării şi datorită volumului mare de muncă şi datorită lipsei de personal a ajuns acolo unde nu mai are poate niciun fel de suferinţă. Nu ne dorim acest lucru, era tânără, avea un copil, la fel ca noi, avem copii, avem o viaţă înainte pe care dorim să ne-o trăim aşa cum se cuvine şi dorim să fim trataţi pe măsura meseriei pe care o avem. Ni se spună că suntem purtătorii halatelor albe, că aducem alinare suferinţei, păi acelaşi lucru în dorim şi pentru noi: să fim trataţi ca atare şi să ni se asculte toate toate solicitările noastre. Nu cerem nimic în afara legii", a declarat Lia Temciuc, liderul Sanitas.

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
292

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
270

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
1027

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...