Gradinitele din Botosani, intre lumea de basm si saracia lucie!

Gradinitele din Botosani, intre lumea de basm si saracia lucie!
Au aceeasi varsta, invata in acelasi judet si in acelasi sistem. Si totusi, sunt atat de diferiti!

Vorbim despre copiii care frecventeaza gradinitele din judetul Botosani. Unii au parte de cele mai bune si frumoase conditii, in timp ce altii se zbat in saracie. Se joaca cu jucarii uzate, folosesc mobila pe care au folosit-o probabil si parintii lor.

Director la scoala din Oraseni Deal de doar 2 saptamani, Carmen Iftode promite ca va schimba fata gradinitei.

Carmen Iftode, director scoala Oraseni Deal: Dotarea gradinitei in ceea ce priveste materialul didactic este multumitoare, in schimb cladirea este foarte veche si necesita urgent reparatii capitale.

Parintii stiu asta si se ingramadesc sa isi inscrie copiii la cele mai bune gradinite. Desi nou infiintata, gradinita de la Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Botosani inregistreaza si acum numeroase cereri de inscriere. Insa locurile sunt de mult ocupate. Motivele sunt evidente!

Grigore Diaconu, director Seminarul Teologic Sf. Gheorghe Botosani: Conditiile de servit masa sunt foarte bune, conform indicatiilor primite de la institutia sanitara, si de aceea igiena este respectata.

Toaletele, dusurile, chiuvetele sunt in asa fel montate incat copilasii sa le poata folosi asa cum se cuvine. Asta in timp ce gradinitele din mediul rural nu se pot bucura nici macar de faptul ca au toaleta in incinta unitatii, iar micutii sunt nevoiti sa foloseasca toaletele din curte.

Aici, directorii se pot lauda doar cu valoarea educatoarelor.

Carmen Iftode, director scoala Oraseni Deal: Doamnele educatoare sunt bine instruite, sunt multumita de activitatea depusa, chiar am avut o brigada de control in care au iesit foarte bine, cu laude chiar, in urma inspectiei.

Micutii au invatat insa sa se bucure de toate lucrurile marunte si de toate trairile pe care le au in aceste gradinite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
18

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
166

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
53

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...