Google: Inregistram tot ce faceti pe internet!

Google: Inregistram tot ce faceti pe internet!
Compania americana Google, care detine cel mai mare motor de cautare din lume, a lansat un nou sistem de publicitate online, care se bazeaza pe afisarea de reclame in functie de domeniile de interes ale utilizatorilor, scrie New York Times.

"Interesele" utilizatorilor sunt definite de Google prin monitorizarea activitatii pe internet a consumatorilor pentru o perioda de timp. In functie de site-urile vizitate, cuvintele-cheie utilizate pentru cautarile pe web si frecventa cu care sunt vizualizate un anumit gen de date, Google isi segmenteaza utilizatorii in mai multe categorii, cum ar fi, de exemplu, persoane care vor sa isi cumpere o masina sau femei care urmeaza sa nasca etc.

Google nu va colecta insa informatii monitorizand si continutul mesajelor din serviciul de e-mail al companiei, de exemplu, asigura reprezentantii motorului de cautare.

Odata ce gigantul internet va realiza impartirea pe diverse categorii, utilizatorii vor vedea pe orice site care afiseaza reclame de la Google machetele publicitare pe care compania internet le-a socotit de interes, prin monitorizarea activitatii pe web.

Practic, noul sistem de afisare a reclamelor ii va permite Google sa afiseze reclame cu produse pentru nou-nascuti chiar si pe site-uri dedicate produselor de gradinarit, in cazul in care comportamentul anterior de pe web al utilizatorului arata ca acest tip de machete publicitare sunt de interes.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
89

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
54

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
56

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...