Gigi Becali face Pastele in arest!

Gigi Becali face Pastele in arest!

 GIGI BECALI  

Prin sentinta definitiva, judecatorii Tribunalului Bucuresti au hotarat, aseara tarziu, ca Gigi Becali ramane in arest pana pe 2 mai. Unul dintre magistratii care au decis ca finantatorul Stelei sa nu fie judecat in libertate ii trezeste amintiri neplacute si magnatului Sorin Ovidiu Vintu.

Judecatorul Dorel Matei este singurul care, in 2005, l-a condamnat pe afacerist la doi ani de inchisoare cu executare. Se intampla in dosarul "Banca de Investitii si Dezvoltare".

Asta, in timp ce judecatoarea Nicoleta Cristus, cea care a decis initial arestarea lui Gigi, primeste amenintari cu moartea.

Alaturi de cei doi colegi ai sai din completul de judecata, Matei - promovat la tribunal chiar de la Judecatoria Sectorului 1, prima instanta care a decis arestarea lui Becali - a inceput deliberarile in acest caz, sub "asediul" a peste 150 de sustinatori ai latifundiarului, "completati" de sinistratii de la Vadu Rosca.

"Nu inteleg de unde izvoraste atata rautate din partea procurorului anchetator. Doamna judecator a spus ca, daca Becali ar fi regretat si se caia, nu i-ar fi dat 29 de zile. Adica, ba, Becali, mai degraba recunosti, ca sa iei cinci ani, decat sa taci si sa iei 29 de zile".

Astfel si-a incheiat, aseara, latifundiarul pledoaria in fata celor trei ma gistrati, inainte ca acestia sa decida ca Becali sa ramana, prin decizie definitiva, in arest, pana pe 2 mai.

Procesul lui Gigi Becali a inceput in jurul orei 13.00, dupa "reteta" de la Judecatoria Sectorului 1: sub "asediul" a peste 150 de sustinatori ai latifundiarului, "completati" de sinistratii de la Vadu Rosca si de cateva maicute care, "inarmate" cu icoane, se rugau neincetat pentru eliberarea "milostivului" din Pipera.

Ieri, dezbaterile din sala de judecata au fost intrerupte dupa numai o jumatate de ora. Motivul: cei trei avocati ai lui Becali au recuzat judecatorii, nemultumiti de faptul ca acestia nu le-au permis sa consulte noile probe furnizate de procurori.

Cererea lor a fost respinsa dupa aproape doua ore si jumatate, astfel ca procesul a inceput, in jurul orei 15.45, cu acelasi complet de magistrati, din care face parte si Dorel Matei, judecatorul care, in iunie 2005, l-a condamnat pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
8

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
30

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
21

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...