Gheorghe Flutur strânge semnături pentru ca Suceava să devină capitala unei viitoare regiuni

Gheorghe Flutur strânge semnături pentru ca Suceava să devină capitala unei viitoare regiuni

   Monitorul de Suceava

"Sutele de mii de suceveni şi mulţi alţii şi din Botoşani, şi din judeţele vecine, nu pot să fie de acord să nu facem o dezbatere publică, un referendum".

Liderul democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, a lansat în cursul zilei de ieri acţiunea de strângere de semnături pentru campania "Suceava – capitală de regiune".

"Suceava a fost capitala Moldovei, a mai fost capitală de regiune, şi perspectiva anilor viitori arată că reorganizarea administrativ teritorială este cea care trebuie să se întâmple, şi nu ne este indiferent de ceea ce se întâmplă cu zona noastră, zona Sucevei", a declarat Flutur.
 
El a mai spus că în momentul de faţă se anunţă intenţia păstrării celor opt regiuni de dezvoltare regională, cu aceeaşi structură aşa cum sunt ele organizate acum. Gheorghe Flutur a arătat că acest lucru a fost anunţat de premierul Victor Ponta.
 
"Personal, şi cred că sutele de mii de suceveni şi mulţi alţii şi din Botoşani, şi din judeţele vecine, nu pot să fie de acord să nu facem o dezbatere publică, un referendum, să vedem care este cea mai bună formă de organizare administrativă pentru perioada următoare şi care să fie şi în beneficiul populaţiei din această zonă", a explicat Flutur, conform Monitorul de Suceava.
 
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a explicat că potrivit prevederilor din regulamentele şi normele europene, regiunile sunt eligibile pentru a primi finanţare dacă au până la trei milioane de locuitori.
 
"Aşa cum sunt astăzi, Regiunea de Nord-Est, cu şase judeţe, dar şi Regiunea de Sud, sunt regiuni care depăşesc trei milioane de locuitori şi nu pot fi eligibile pe fonduri structurale şi de coeziune. Va trebui să găsim soluţia să facem o reorganizare administrativă eficientă care să ţină cont de acest lucru şi cred că Suceava merită şi are toate condiţiile să fie una dintre capitalele de regiuni, că vor fi 12 sau 16", a mai precizat liderul PDL Suceava.
 
Gheorghe Flutur a precizat că judeţul Suceava are identitate, o istorie proprie, tradiţii şi obiceiuri. "Şi eu cred că putem în mod civilizat să întindem o mână şi către vecinii noştri de la Botoşani, şi de la Neamţ, dacă este cazul, să ne gândim la o reorganizare eficientă, pentru că din 2014 fondurile europene vor veni direct în regiuni". Gheorghe Flutur a subliniat că interesul major este pentru alocarea eficientă a resurselor financiare în vederea dezvoltării acestei zone a României.
 
"Cred că dezbaterile pentru regionalizare trebuie să înceapă. Această acţiune nu are nimic cu campania electorală. Ne interesează să avem un cuvânt de spus, să vină aici resurse financiare, să dezvoltăm şi această zonă care a fost mult rămasă în urmă", a spus Flutur.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A vrut să mănânce un fruct, dar a ajuns la spital înțepată de o albină!

Miercuri, 19 Iunie 2019
276

Femeia în vârstă de 60 de ani se afla în curtea casei, la Săveni. În momentul când a vrut să muște dintr-un fruct, femeia a simțit o înțepătură puternică l...

Vama va ieși din subordinea ANAF în luna iulie. Va fi o structură independentă

Miercuri, 19 Iunie 2019
375

Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi supus dezbaterii publice în luna iunie, iar în iulie va fi adoptat, a decl...

Partea bună a ploilor din ultima perioadă: Recolta de grâu și porumb va fi mult mai bună în acest an

Miercuri, 19 Iunie 2019
315

Ploile care au cazut in mare parte a Uniunii Europene (UE) au determinat serviciul de monitorizare agrometeo european (MARS) sa imbunatateasca estimarile privind productia de grau si porumb din acest ...