Germania: Un camion a intrat in multime la un targ de Craciun din Berlin - Cel putin 12 morti si 50 de raniti!

Germania: Un camion a intrat in multime la un targ de Craciun din Berlin - Cel putin 12 morti si 50 de raniti!

Un camion a intrat luni seara in multimea de oameni aflata in apropierea unui targ de Craciun din Berlin (pe Budapester Strasse), cel putin 12 persoane pierzandu-si viata si mai multe fiind ranite, a anuntat politia germana, potrivit Reuters. Politia afirma ca, din primele indicii, este vorba de un atac terorist, dar se ia in calcul si varianta unui accident.

Soferul camionului a reusit se fuga, iar in partea dreapta se gasea un pasager decedat de origine poloneza. Camionul care a intrat luni in multime apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk. Patronul companiei a confirmat pentru AFP ca a pierdut legatura din timpul dupa amiezii cu soferul camionului in cauza.

Incidentul aminteste de atentatul comis la Nisa (sudul Frantei) in luna iulie, cand un francez de origine tunisiana a intrat in plin cu un camion de 19 tone in multimea adunata pe faleza pentru a urmari focurile de artificii de Ziua Bastiliei, ucigand 86 de persoane.

Numarul persoanelor decedate a ajuns la 12, iar 48 de persoane sunt ranite, potrivit politiei germane, citate de Reuters.

Franta anunta ca si-a sporit masurile de securitate ca urmare a evenimentelor din Berlin -AFP

Si ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier a declarat ca este inca neclar ce s-a intamplat exact. Fortele de securitate incearca sa securizeze zona si sa-i gaseasca pe cei responsabili, a spus el.

Un influent lider AfD (partidul ultraconservator din Germania, anti-imigranti) a criticat violent politica pro-imigranti a cancelarului german: "Cand va riposta statul german? Acestia sunt mortii lui Merkel" (Twitter)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...