George Michael, superstarul pop, a murit la vârsta de 53 de ani

În 2016, lumea muzicală i-a pierdut pe David Bowie, Prince, Leonard Cohen şi Rick Parfitt. Acum acestor muzicieni extraordinari le urmează George Michael.

George Michael, superstarul pop, a murit la vârsta de 53 de ani

 George Michael  TVLine

Starul "a murit în pace acasă" în locuinţa sa din Oxfordshire, a declarat impresarul său. Poliţia a declarat că Serviciul de Ambulanta South Central a fost chemat la o proprietatea sa din Goring în Oxfordshire la 13:42 GMT (15:42 ora României). Ulterior, Poliţia a anunţat că nu au existat circumstanţe suspecte.

Într-o declaraţie, impresarul lui George Michael a spus: "Este mare tristeţe, confirmăm că fiul nostru iubit, frate şi prieten, George a trecut în nefiinţă acasă după perioada de Crăciun". El a adăugat: "Familia cere ca intimitatea lor să fie respectate în această perioadă dificilă şi emoţională. Nu va fi nici un comentariu în acest stadiu."

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 la Londra şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume. Elton John, prieten apropiat a lui George Michael, i-a adus un ultim omagiu pe Instagram. Elton John a publicat o fotografie care îi prezenta pe amândoi la o gală muzicală. ”Sunt complet şocat. Am pierdut un prieten mult iubit - cel mai blând, cel mai generos suflet din lume şi un artist strălucit. Inima mea este alături de familia lui şi de toţi fanii lui”, a scris Elton John în mesajul care însoţeşte fotografia.

George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley. Şi-a construit apoi o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice ”Faith” şi ”Listen Without Prejudice Vol.1”. George Michael a avut şapte piese care au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără cântece precum ”Careless Whisper” şi ”Faith”. Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu două premii Grammy şi trei Brit Awards.

La inceputul acestei luni a fost anuntat ca producătorul şi compozitorul Naughty Boy lucra cu Michael pe un nou album. În 2011, George Michael şi-a amânat o serie de concerte după ce a fost spitalizat de urgenţă din cauza unei pneumonii severe. După ce a fost tratat într-o clinică din Viena, artistul, extrem de emoţionat, a susţinut o conferinţă de presă în faţa reşedinţei sale din Londra în care le-a mulţumit medicilor vienezi şi a spus că afecţiunea lui a fost una deosebit de gravă, iar el a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Medicii din Viena au fost nevoiţi să efectueze o traheotomie pentru a-i menţine libere căile respiratorii, în perioada de câteva zile pe parcursul căreia George Michael s-a aflat în comă.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...