Gata cu fumurile!

Gata cu fumurile!
Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au demarat un amplu control la barurile si localurile din Botosani, pentru a verifica daca administratorii respecta sau nu asa zisa lege a fumatului.

De luni si pana astazi 20 de agenti economici au fost deja verificati, 12 dintre acestia fiind sanctionati. De la inceputul lunii ianuarie administratorii acestor localuri sunt obligati sa afiseze la intrare destinatia locatie: fumatori sau nefumatori.

Asta in cazul in care spatiul este mai mic de 100 de metri patrati. Daca suprafata localului este mai mare de 100 de metri, patronii trebuie sa creeze spatii pentru ambele categorii.

Prioritate au nefumatorii, astfel ca locul de tranzit sa fie amenajat pentru accestia. "Vom incerca sa controlam toate unitatile de alimentatie publica, baruri si localuri", a spus seful OJPC, Mihai Turcanu.

Deocamdata inspectorii au dat averismente acolo unde au fost abateri, si in acelai timp un termen de remediere de 30 de zile. In cazul in care nu se conformeaza, agentii economici risca amenzi usturatoare, de la 25.000 de lei pana la 50.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
3

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
9

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
22

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...