Garanție de miliarde pentru ca Urban Serv să poată duce gunoiul la Stăuceni

Garanție de miliarde pentru ca Urban Serv să poată duce gunoiul la Stăuceni
Problema deșeurilor din municipiul Botoșani, apărută odată cu deschiderea depozitului de la Stăuceni, a ajuns luni și pe masa Adunării Generale a Acționarilor de la societatea Urban Serv.

Directorul societății, Simion Drelciuc, le-a explicat consilierilor locali de ce este necesară aprobarea unui instrument de garantare a plății care să permită operatorului să depoziteze deșeurile la Stăuceni.

Acționarii au fost de acord cu emiterea unei scrisori de garanție bancară în sumă de 390.000 de lei, care va putea fi executată de firma care administrează depozitul de la Stăuceni în condițiile în care Urban Serv nu își va onora obligațiile de plată stipulate prin contract.

"Scrisoarea de garanție va fi constituită pentru o perioadă de trei luni, perioadă în care sper să rezolvăm inadvertențele apărute pe perioada derulării acestui contract. Vreau să menţionez că valoarea stabilită în scrisoarea de garanţie bancară va fi constituită şi imobilizată prin linia de credit avută în acest moment la dispoziţie de către Urban Serv. Suma respectivă va fi reținută pentru o perioadă de trei luni din linia de credit. Scrisoarea de garanție va putea fi executată numai în situația în care operatorul nu va putea deconta în termenul stabilit contractual către operatorul Diasil Service contravaloarea serviciilor pe o lună", a spus Simion Drelciuc.

Primarul Cătălin Flutur a cerut directorului Urban Serv mai multe informații.

"Este limitativă această sumă din linia dvs. de credit, sau ca să nu avem alte probleme, să veniți astăzi cu propunerea să garantați pe două luni sau pe trei luni, este suma de 390.000 de lei pe o lună? Aveți disponibilitatea să mergeți poate cu 780.000 de lei în credit? Că nu știm unde vom ajunge. O să vă ceară în continuare tot scrisori de garanție", a menționat primarul.

Drelciuc a explicat că administratorul depozitului de la Stăuceni acceptă această garanţie de 390.000 de lei, iar dacă Urban Serv va achita la timp factura lunară, scrisoarea va fi valabilă şi pentru următoarele două luni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nicolae Botgros și autoarea textului celebrului cântec Dorul Basarabiei, propuși pentru Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani! VIDEO

astăzi, 14:15
90

Pe 30 martie 2018, în ședința ordinară de Consiliu Local, va fi supus dezbaterii și aprobării proiectul pentru acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Botoșani lui Nicol...

Comunicat - Toți copiii cu CES din învățământul special din Botoșani beneficiază de asistență socială completă

astăzi, 13:24
63

Deputatul PSD Tamara Ciofu și președintele Consiliului Județean Botoșani Costică Macaleți au reușit să determine Guvernul să acorde din nou drepturile de asistență socială copiilor cu ceri...

Medicii veterinari din Botoșani se pregătesc de protest!

astăzi, 13:15
120

Medicii veterinari din Botoșani vor participa, la începutul săptămânii viitoare, alături de colegii lor din celelalte filiale din țară, la un protest de amploare care va avea loc la ...