Garanție de miliarde pentru ca Urban Serv să poată duce gunoiul la Stăuceni

Garanție de miliarde pentru ca Urban Serv să poată duce gunoiul la Stăuceni
Problema deșeurilor din municipiul Botoșani, apărută odată cu deschiderea depozitului de la Stăuceni, a ajuns luni și pe masa Adunării Generale a Acționarilor de la societatea Urban Serv.

Directorul societății, Simion Drelciuc, le-a explicat consilierilor locali de ce este necesară aprobarea unui instrument de garantare a plății care să permită operatorului să depoziteze deșeurile la Stăuceni.

Acționarii au fost de acord cu emiterea unei scrisori de garanție bancară în sumă de 390.000 de lei, care va putea fi executată de firma care administrează depozitul de la Stăuceni în condițiile în care Urban Serv nu își va onora obligațiile de plată stipulate prin contract.

"Scrisoarea de garanție va fi constituită pentru o perioadă de trei luni, perioadă în care sper să rezolvăm inadvertențele apărute pe perioada derulării acestui contract. Vreau să menţionez că valoarea stabilită în scrisoarea de garanţie bancară va fi constituită şi imobilizată prin linia de credit avută în acest moment la dispoziţie de către Urban Serv. Suma respectivă va fi reținută pentru o perioadă de trei luni din linia de credit. Scrisoarea de garanție va putea fi executată numai în situația în care operatorul nu va putea deconta în termenul stabilit contractual către operatorul Diasil Service contravaloarea serviciilor pe o lună", a spus Simion Drelciuc.

Primarul Cătălin Flutur a cerut directorului Urban Serv mai multe informații.

"Este limitativă această sumă din linia dvs. de credit, sau ca să nu avem alte probleme, să veniți astăzi cu propunerea să garantați pe două luni sau pe trei luni, este suma de 390.000 de lei pe o lună? Aveți disponibilitatea să mergeți poate cu 780.000 de lei în credit? Că nu știm unde vom ajunge. O să vă ceară în continuare tot scrisori de garanție", a menționat primarul.

Drelciuc a explicat că administratorul depozitului de la Stăuceni acceptă această garanţie de 390.000 de lei, iar dacă Urban Serv va achita la timp factura lunară, scrisoarea va fi valabilă şi pentru următoarele două luni. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
42

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
33

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
37

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...