Ganditi-va de doua ori inainte de a decide sa mergeti la cules de capsuni!

Ganditi-va de doua ori inainte de a decide sa mergeti la cules de capsuni!
Daciana Sarbu trage un semnal de alarma: capsunile dauneaza grav sanatatii capsunarilor romani din Spania. Ea a dezvaluit ca romanii care lucreaza pe plantatiile din Huelva risca sa se imbolnaveasca de penumonie chimica, iar radiatiile din zona pot duce la cancer.

Bromura de metil se foloseste, printre altele, in cultura intensiva a capsunilor si are actiune bactericida, fungicida, erbicida, insecticida, acaricida, nematocida si antivirotica. Pe scurt, ucide tot ce-i verde si viu.

Utilizarea acestei substante a fost interzisa in Romania si la nivel mondial inca din 2002, deoarece distruge stratul de ozon. Europarlamentarul Daciana Sarbu a avertizat ca, in ciuda prevederilor internationale, pe campurile de capsuni din regiunea Huelva (Spania) inca se mai foloseste aceasta substanta toxica.

Expusi la boli incurabile

Fiica ministrului Agriculturii a precizat ca romanii reprezinta jumatate din numarul lucratorilor sezonieri din regiunea Huelva, iar utilizarea bromurii de metil le poate provoca penumonie chimica, afectiuni ale rinichilor si arsuri ale pielii si ochilor.

Dar pe capsunari ii mai paste si alt pericol: iradierea. In 1998 s-a deversat cesiu radioactiv in raul El Tinto din zona Huelva, la nici 500 de metri de actualele campuri de capsuni. Radiatiile pot declansa cancer tiroidian si la san si pot duce la nasterea unor copii cu malformatii.

Nu-i de mirare ca spaniolii nu se inghesuie sa-si rupa spatele pentru 34 de euro pe zi la strans capsuni in Huelva.

sursa: CanCan

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
9

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
383

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
50

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...