Gabriel Oprisanu despre demersul sindicalistilor din sanatate: “Este o modalitate de a pune presiune pe consilierii judeteni”

Gabriel Oprisanu despre demersul sindicalistilor din sanatate: “Este o modalitate de a pune presiune pe consilierii judeteni”
Social-democratii au criticat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, atitudinea sindicalistilor din sanatate, vizavi de problematica comasarii spitalelor. PSD-istii spun ca prin actiunea pe care acestia au deschis-o in instanta impotriva consilierilor judeteni care nu au votat comasarea, nu vor altceva decat sa puna presiune pe alesi, in conditiile in care in sedinta de Consiliu Judetean de luni se va rediscuta acest subiect.

“Este un demers ilegal, el contravine separarii puterilor in stat, nicio instanta judecatoreasca nu poate impune un proiect de hotatare, iar pierderea care ar aparea nu ar putea fi nici intr-un fel cuantificata. Este o solicitare absolut aberanta, care cu siguranta nici nu cred ca va putea fi admisa de instanta si nu este niciun precedent in justitie in care o instanta sa impuna daune pentru convingerile politice sau manageriale ale consilierilor judeteni. Este o modalitate de a pune presiune pe consilierii judeteni", a spus social-democratul Gabriel Oprisanu.

Si secretarul executiv al PSD, Gheorghe Vazdoaga, a declarat ca actiunea sindicatelor, impotriva consilierilor judeteni, este una gresita.

“La PSD nu sunt diletanti, noi cunoastem bine legislatia si acest demers al lor nu influenteaza absolut in niciun fel votul consilierilor judeteni ai PSD. Regret ca sindicatele au intrat intr-un joc care nu este al lor, dar probabil ca motivatia noua ne scapa. Cam cat de naiv trebuie sa fie cineva ca sa creada ca un spital transformat intr-o sectie isi va pastra numarul de paturi si de personal? PDL minte prin omisiune. Ei nu spun care este adevaratul scop si Botosaniul este singurul judet din tara unde se doreste aceasta comasare, distrugerea spitalelor de monospecialitate", a spus Vazdoaga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
25

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
43

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
64

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...