Furtuni şi precipitaţii abundente anunţate de meteorologi!

Meteorologii au schimbat macazul şi după ce au lansat avertizări de caniculă, se pliază pe manifestările vremii şi anunţă precipitaţii abundente şi furtuni într-o avertizare de tip Cod Portocaliu şi Galben.

Furtuni şi precipitaţii abundente anunţate de meteorologi!

Potrivit unei avertizări meteorologice, de luni, ora 10 până marţi, 04 iulie, ora 10, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50...70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80...90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

În Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25...50 l/mp.

Chiar dacă nu se regăseşte în aria avertizată, şi în judeţul Botoşani se vor înregistra averse pe tot parcursul zilei de luni, însă slabe cantitativ. Cerul este mai mult noros, iar vântul suflă slab predominant din sector nord- vestic.

GRAFIC: ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ DE METEOROLOGIE


 

 

Spune-ne opinia ta