Funeriu anunta ca ii va premia la Bucuresti pe cei 65 de elevi care au obtinut 10 la bac!

Funeriu anunta ca ii va premia la Bucuresti pe cei 65 de elevi care au obtinut 10 la bac!

 DANIEL FUNERIU  

Funeriu: "Am de spus un cuvânt special pentru inspectorii şcolari care au rezistat influenţelor de tot soiul, inclusiv politice, şi nu au scăzut standardele".

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat luni, după afişarea rezultatelor parţiale foarte slabe de la bacalaureat, că este pentru prima dată când elevii de liceu şi-au câştigat diploma de absolvire prin muncă.

"Îi felicit pe cei 65 de elevi care au obţinut nota 10 la bacalaureat, asta demonstrează că se poate. Din acest motiv, Ministerul Educaţiei a decis să organizeze, la Bucureşti, o ceremonie de premiere a tinerilor. Cei care nu au reuşit la bacalaureat în sesiunea din iulie se vor duce din nou la exmen în toamnă. Nu mă aştept la scăderea standardelor", a spus Daniel Funeriu.

La Botosani, a obtinut media 10 la bacalaureat Elena Mihaela Cislariu, absolventa a Colegiului Economic "Octav Onicescu".

"Rezultatele de la bacalaureatul din acest an ne-au arătat că România este la răscruce. Naţiunea trebuie să aleagă dacă merge pe mâna celor oneşti sau dacă încurajează şmecheria sau superficialitatea. Am demonstrat prin fapte că angajamentul nostru este să schimbăm România. Vrem o Românie sigură pe ea. A venit momentul să schimbăm România, să schimbăm atitudini, a venit momentul să schimbăm comportamentul, să schimbăm mentalităţi fundamentate în 20 de ani de interese obscure în educaţie", a completat oficialul.

Ministrul i-a invitat pe şefii partidelor de opoziţie la o discuţie despre viitorul educaţiei din România.

"Vreau să le spun celor care astăzi nu se află printre cei cu succes, că mâine, cu condiţia muncii, seriozităţii, perseverenţei, vor putea să obţină diploma de bacalaureat. Am de spus un cuvânt special pentru inspectorii şcolari care au rezistat influenţelor de tot soiul, inclusiv politice, şi nu au scăzut standardele. Cei care şi-au înteles pe deplin datoria sunt cadrelele didactice din învătământul preuniversitar, care prin tot ce au făcut, au demonstrat că nu mai doresc să fie părtaşi la niciun fel de rabat de la onestiate, transparenţă şi până la urmă normalitate", a declarat ministrul.

Mai puţin de 50% dintre candidaţi au luat bacalaureatul anul acesta. Promovabilitatea după centralizarea tuturor rezultatelor este de 44, 47%. Profesorii spun că este cel mai slab procent de promovabilitate din ultimele două decenii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
54

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
100

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...