Funeralii de stat pentru victimele seismului din Italia

Funeralii de stat pentru victimele seismului din Italia

   ansa.it

Funeraliile de stat pentru victimele seismului din Italia, la care ia parte şi premierul român Dacian Cioloş, au început marţi seară la Amatrice, relatează La Repubblica.

Sute de oameni înfruntă ploaia pentru a le aduce un ultim omagiu celor care şi-au pierdut viaţa în seismul devastator de săptămâna trecută, scrie news.ro, citând presa italiană.

Episcopul de Rieti, Domenico Pompili, a început slujba citind numele victimelor. Douăzeci şi opt de sicrie, dintre care două albe şi mici, cu jucării de plus deasupra, au fost aduse pentru funeraliile de stat. Iniţial, numărul acestora trebuia să fie de 38, dar zece dintre ele au fost duse deja la cimitir.

Funeraliile au început la ora locală 18 (19, ora României), în prezenţa preşedintelui Sergio Mattarella, premierului Matteo Renzi, preşedintelui Senatului Pietro Grasso şi preşedintei Camerei Deputaţilor Laura Boldrini, pe locul unui fost azil catolic de bătrâni.

Premierul român Dacian Cioloş participă la ceremonie, în condiţiile în care 11 români au murit în urma cutremurului. Cioloş şi ministrul muncii, Dragoş Pîslaru, au vizitat marţi regiunea devastată de cutremur, în care trăiesc 8.000-10.000 de români.

Aproximativ 1,3 milioane de români trăiau anul trecut în Italia, potrivit unor estimări. Mulţi români muncesc în agricultură, ca ajutoare în gospodării sau îngrijesc bătrâni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
28

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
116

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
14

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...