FRUMOASA FARA TRUP a inchis FESTIVALUL AMFITEATRU! - Video

FRUMOASA FARA TRUP a inchis FESTIVALUL AMFITEATRU! - Video

 Frumoasa fara trup - Trupa Drama Club, Colegiul National A.T.Laurian  

Ultima seara a Festivalului de teatru pentru elevi Amfiteatru a oferit publicului prezent in sala Teatrului Mihai Eminescu Botosani doua spectacole bine conturate, atent construite, fiecare de o alta factura artistica.

De la ora 16.00 a evoluat trupa Catharsis a Colegiului Economic Octav Onicescu, cu spectacolul Paparazzi, adaptare dupa Matei Visniec, coordonator artistic Cezar Amitroaei.

Trei ore mai tarziu, trupa Drama Club, a Colegiului National A.T.Laurian, a prezentat spectacolul Frumoasa fara trup, dupa un text de Nicolae Iorga, actorii fiind coordonati de Ovidiu Ivan si Mirela Nistor.

Elevii Colegiului Economic s-au jucat si au jucat deopotriva, absurdul teatrului lui Visniec nefiind decat un prilej de a prelucra cotidianul sau de a-l prezenta in forma sa brutala, reala, de a crea caractere si de a pregati personaje care ar supravietui in lumea de dupa...

Roluri principale sau doar episodice, stari, imagini, spaime sau pur si simplu lehamite. Lumina si intuneric, alb si negru, lumina care ar putea sa dispara - si chiar dispare, pentru a fi inlocuita de cea a orbului care isi traieste viata cu ochii pe cer. Un spectacol care a reusit sa prinda spectatorul in mrejele unui joc asumat, legat artistic.

Eduard Bindiu (Omul care traieste pe trotuar), Cosmin Mihaileanu (Automatul de bauturi), George Amarie (Paparazzo 1), Luciana Bivolariu (Femeia care vrea sa plece cu trenul) s-au remarcat prin firescul interpretarii, dar si prin momentele pe care prezenta lor scenica le-au conturat pe parcursul spectacolului.

O scenografie in armonie deplina cu textul, expresivitate si acuratete in interpretare, dar si echilibru.

Asadar, cum ar fi fara soare? In mod sigur, actorii de la Economic ar sti sa readuca lumina si sa se bucure de frumusetea ei!

 

Al doilea moment al zilei, spectacolul Frumoasa fara trup, care a incheiat, de altfel, editia I a Festivalului Amfiteatru, a fost o frumoasa pledoarie pentru intoarcerea la simbol, la imagine.

Trupa Drama Club a adus pe scena magia. A impresionat si a induiosat, a transformat publicul intr-un personaj, rupand granita dintre scena si suflul salii.

Destinul, vesnica poveste a feciorului de imparat, plecarea in lume in cautarea iubirii neimplinite au la Nicolae Iorga un alt sens, cel al nemuririi descurajatoare, al intoarcerii - chiar daca inutile, catre origini.

Actorii de la Drama Club au insiruit, precum margelele, scene de basm create magistral si sustinute cu talent.

Coregrafia si efectele de imagine, aparitia aproape ireala a zanelor, expresivitatea personajelor, drumul feciorului de imparat in lume si piedicile care i se ivesc in cale au fost realizate impresionant si, totodata, convingator.

Chiar daca finalul nu a fost nici pe departe cel asteptat, basmul sfarsindu-se dureros, lipsit de acel "si au trait fericiti pana...", Frumoasa fara trup a fost o frumoasa lectie despre acceptarea destinului, despre frumusetea fiintei umane - cea cu trup! - dar mai ales despre iluzii si alergarea continua spre un altfel pe care, odata gasit, il parasim tocmai pentru ca nu ne implineste.

 

Sambata, pentru ultima data in aceasta editie, actorii celor 11 trupe participante se vor reuni in cadrul Galei Laureatilor Festivalului Amfiteatru, eveniment transmis in direct pe internet de www.live.botosani.ro, incepand cu ora 14.00.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
27

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
151

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...