Frauda cu acordul ministerului: In acest an, sunt sanctionati doar profesorii care au supraevaluat lucrarile la Bac cu 4 puncte!

Frauda cu acordul ministerului: In acest an, sunt sanctionati doar profesorii care au supraevaluat lucrarile la Bac cu 4 puncte!
Patru profesori din Botosani care au supraevaluat tezele la bacalaureat, diferentele intre nota intitiala si cea finala, dupa recorectare, fiind de 2,5 - 3,5 puncte, vor scapa faca nicio sanctiune!

Asta pentru ca, daca in anii trecuti sanctiunile se dadeau si pentru diferente de pana la 3,5 puncte, incepand din acest an, Ministerul Educatiei a dispus pedepsirea doar a profesorilor in ale caror teze corectate de ei se depisteaza o diferenta de 4 puncte intre nota intiala si cea finala.

Asadar, daca un elev a fost notat cu 10, desi la recorectare a fost stabilita nota 6,5, nici profesorul corector, nici elevul nu patesc nimic!

Asta in situatia in care recorectarea tezelor se face dupa afisarea rezultatelor si dupa rezolvarea contestatiilor, multi dintre elevii respectivi devenind deja studenti pe baza anestor note de la bacalaureat.

Conform celor declarate de inspectorul general al ISJ Botosani, in urma reevaluarii tezelor la Botosani, s-au depistat diferente in cazul a 49 de teze la romana si a 53 de teze la matematica.

La romana, 33 de teze s-au incadrat in limitele de mai putin de 1,5 puncte diferenta intre nota initiala si cea finala. Alte 16 teze au fost supraevaluate cu peste 1,5 puncte, dintre acestea, 13 fiind supraevaluate cu pana la 2,5 puncte, la alte 3 depistandu-se diferente suprinse intre 2,5 si 3,5 puncte.

La matematica, la 52 de teze din cele 53 s-au gasit diferente de 1,5 puncte, iar la una singura diferenta a fost de pana in 2,5 puncte. Botosaniul a fost unul dintre cele 11 judete alese pentru recorectare, la nivel national.

"In intreaga tara, au fost depistate 20 de teze cu diferente de 4 puncte. Recorectarea tezelor nu are niciun efect asupra elevilor, a precizat sefa invatamantului botosanean, Ada Macovei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
9

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
30

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
63

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...