Fratii Mihalache au primit Crucea Moldava din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

Fratii Mihalache au primit Crucea Moldava din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

VICTOR MIHALACHE

Duminica, sute de credincioşi au participat la slujba de sfinţire a Bisericii Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, din localitatea Drislea, oficiată de PS Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Piatra de temelie a sfântului lăcaş a fost pusă în anul 2001, iar lucrările au început în anul 2002, la iniţiativa şi prin contribuţia firmei Victor Construct, din Botoşani.

La slujbă a participat şi pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani. La finalul Sfintei Liturghii, Victor Mihalache, directorul firmei Victor Construct din Botoşani, şi Radu Mihalache, director-adjunct al aceleiaşi firme, au primit Crucea Moldavă din partea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, iar alţi binefăcători au primit distincţii de vrednicie, scrie Ziarul Lumina in editia de astazi.

Ctitorul bisericii provine dintr-o familie cu 15 copii

Ideea de a ridica acest sfânt lăcaş a aparţinut lui Victor Mihalache, iar locul a fost recomandat de pr. protopop Lucian Leonte, care ştia că biserica din parohia Drislea se află într-un stadiu avansat de degradare, iar reconsolidarea ei ar fi fost mult mai costisitoare.

Astfel, în anul 2001, PS Părinte Calinic Botoşăneanul, însoţit de pr. protopop Lucian Leonte şi de cei doi reprezentanţi ai firmei Victor Construct au pus piatra de temelie pentru viitoarea biserică.

"Noi suntem o familie de creştini ortodocşi compusă din 15 fraţi, nouă fete şi şase băieţi. Fratele meu, Victor, care a dorit să ridice o biserică, s-a ocupat de partea financiară, alegând, la recomandarea pr. protopop Lucian Leonte, satul Drislea, iar eu m-am ocupat de toate etapele construcţiei", a declarat Radu Mihalache, pentru Ziarul Lumina.

Arhitectura bisericii este în stil moldovenesc, la intrare are turn-clopotniţă, iar pe pronaos se află turla mare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
118

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
174

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
244

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...