FOTO Tumoră de câteva kilograme, extirpată de medicii de la Maternitatea Botoşani!

FOTO Tumoră de câteva kilograme, extirpată de medicii de la Maternitatea Botoşani!

Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani au extras, joi, o tumoră de câteva kilograme, localizată la nivelul organelor genitale ale unei femei în vârstă de 41 de ani, dintr-o localitate din judeţ.

Intervenţia chirurgicală a fost una extrem de complexă, pacienta ajungând la spital în stare gravă.

Femeia avea tumora de mai mulți ani, iar în ultimele luni aceasta s-a dezvoltat din ce în ce mai mult, botoşăneanca arătând ca o femeie însărcinată în luna a noua.

Operaţia de extirpare a tumorii a fost realizată de medicii Camelia Todică şi Dorin Scladan, anestezist fiind medicul Gheorghe Niţuleac.

Tumora cântărea aproximativ 5 kilograme, şi avea o înălţime de 30 de centimetri, practic organele genitale ale femeii fiind înghiţite cu totul de tumoră.

“Tumora a fost una voluminoasă. A fost o tumoră hemoragică, pacienta a ajuns cu anemie mare, a trebuit pus sânge. Acum este bine pacienta, e pe Reanimare", ne-a declarat  medicul Camelia Todică.
 
Femeia care a fost operată a ajuns într-o astfel de situaţie din cauza neglijenţei. Ea nu a  mai fost la un control ginecologic de câţiva ani.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
161

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
280

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...