Fostul viceprimar Viorel Iliuță, declarat incompatibil de ANI: "Imaginea mi-o voi apăra"

Fostul viceprimar Viorel Iliuță, declarat incompatibil de ANI: "Imaginea mi-o voi apăra"
Fostul viceprimar al municipiului Botoșani, Viorel Iliuță, declarat incompatibil de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI), susține că încă nu a primit decizia prin care s-a constatat această stare de incompatibilitate.

PotrivitANI, Viorel Iliuta "S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 septembrie 2012 – 29 august 2013, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare, Colegiului Național A.T. Laurian și Liceului Teoretic Grigore Antipa Botoșani". 

Iliuță a precizat că nu a încasat niciun ban ca membru în Consiliul de Administrație de la cele trei unități de învățământ.

"Aceste funcții era neretribuite, și subliniez acest aspect, nu eram plătit. Din nefericire, sau din fericire, să vedem, nu am avut ocazia să particip decât la o întâlnire la fiecare cred, nu îmi aduc aminte să se fi luat decizii ca să fie într-adevăr o incompatibilitate cu poziția de viceprimar, decizii care să fi contravenit legislației în vigoare. Îmi aduc aminte că și celălalat viceprimar făcea parte la momentul respectiv din Consiliul de Administrație al unor școli, și tot așa neretribuit", a spus Viorel Iliuță.

Cel mai probabil fostul viceprimar va contesta decizia inspectorilor de integritate. 

"Deocamdată nu am primit decizia de la ANI, va trebuie să mi se comunice, iar în momentul în care o voi primi o voi analiza și probabil o voi contesta. Eu m-am retras din zona administrației, activez în zona privată, dar imaginea mi-o voi apăra pentru că nu mă consider vinovat de vreo atingere adusă calității de viceperimar care ar fi incompatibilă cu cea de membru în Consiliul de Administrație al unei școli", a mai spus Iliuță.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
138

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
267

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
127

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...