Fostul viceprimar, trimis în judecată de DNA: “Sunt vinovat că...”

Fostul viceprimar, trimis în judecată de DNA: “Sunt vinovat că...”
Fostul viceprimar al municipiului Botoșani, trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, sub acuzațiile de abuz în serviciu și conflict de interese, se declară nevinovat și susține că în instanță se va stabili care este adevărul.

Dosarul vizează un contract din cadrul proiectului de modernizare a sistemului de termoficare din Botoșani. 


“O să ne judecăm și se va stabili cine a greșit și cine nu. Eu sunt vinovat că am economisit 15 miliarde de lei vechi, bani publici. Adjudecarea a fost făcută la prețul cel mai mic", ne-a declarat Cătălin Alexa.

Procurorii îl acuză pe fostul viceprimar al municipiului Botoșani că, în perioada noiembrie –decembrie 2011, a desfăşurat activităţi în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor privind atribuirea de către Municipiul Botoşani a contractului "Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor - sursa şi reţele" în vederea determinării membrilor din comisie de a declara admisibilă şi apoi de a declara câştigătoare oferta depusă de S.C. INGINER CONSULTANT S.R.L. Şcheia, cunoscând faptul că societatea a fost înfiinţată de fratele său în cursul lunii octombrie 2011 şi că datele prezentate nu sunt reale, cu scopul final de a obţine pentru el şi pentru fratele său Alexa Bogdan Vasile sumele aferente acestui contract, împrejurare în care Primăria municipiului Botoşani a fost sancţionată prin aplicarea unei corecţii financiare de 100 % din valoarea contractului Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor - sursa şi reţele" pentru încălcarea de către S.C. INGINER CONSULTANT S.R.L. Şcheia a clauzelor contractuale şi de către inculpatul Alexa Cătălin Virgil a prevederilor legale privind conflictul de interese, cauzându-se prin acestea un prejudiciu bugetului Primăriei municipiului Botoşani în cuantum de 2.241.620,91 lei.

În rechizitoriul DNA se mai precizează și că Alexa a “participat la luarea deciziei, în perioada noiembrie – decembrie 2011, în calitate de viceprimar al Municipiului Botoşani şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, de acordare a contractului Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor - sursa şi reţele" nr. 23289 din 02.12.2011, în valoare de 1.849.230,40 lei fără TVA, societăţii S.C. INGINER CONSULTANT S.R.L. Şcheia, cunoscând că societatea a fost înfiinţată de fratele său, iar lucrările urmau a fi subcontractate şi societăţilor deţinute de el şi fratele său, inculpatul Alexa Bogdan Vasile".

 

Spune-ne opinia ta