Fostul primar Cătălin Flutur, vizat de o nouă anchetă a DNA!

Fostul primar Cătălin Flutur, vizat de o nouă anchetă a DNA!
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, au extins cercetările în ceea ce privește activitatea fostului primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Anchetatorii au solicitat de curând de la Primăria Botoșani documente legate de mai multe contracte de consultanță care au fost încheiate pentru mai multe proiecte europene.

“S-au mai solicitat înscrisuri vizavi de contractele de consultanță realizate în mandatul 2008-2012, pe o speță legată de un conflict de interese. Stăm la dispoziția organelor de anchetă pentru a face lumină și pentru a preîntâmpina în viitor asemenea cazuri. Colegii au asigurat tot sprijinul în ceea ce privește informațiile necesare pentru lămurirea acestor cazuri. Au fost solicitate o serie de documente legate de contracte încheiate între Primăria Botoșani și firma Avensa Consulting din Iași", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Această nouă anchetă a procurorilor DNA a demarat în urma unor informaţii descoperite cu prilejul cercetărilor efectuate în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție fostul viceprimar al municipiului Botoșani, Cătălin Alexa.

Procurorii DNA au descoperit că au fost semnate contracte de concultanță cu firma ieșeană de câteva milioane de lei, la această firmă fiind angajat unul dintre fiii fostului edil șef al Botoșaniului.

Deocamdată, ancheta vizează doar fapta, urmând ca ulterior procurorii să decidă și ce persoane vor fi puse sub acuzare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
67

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
89

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
25

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...