Fost viceprimar al municipiului Botoșani, în faţa judecătorilor!

Fost viceprimar al municipiului Botoșani, în faţa judecătorilor!
Judecătorii care dezbat dosarul în care un fost viceprimar al municipiului Botoşani fost trimis în judecată, au respins vineri excepţiile invocate de trei dintre inculpaţii din dosar privind neîndeplinirea, de către rechizitoriul DNA Suceava, a condiţiilor privind competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală.

În aceste condiţii, poate începe judecata propriu- zisă a dosarului în care Cătălin Alexa este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. Adrian Toma este acuzat de participaţie improprie la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, participaţie improprie la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri şi înşelăciune. Bogdan Alexa (fratele lui Cătălin Alexa, n.r.) este acuzat de de participaţie improprie la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, participaţie improprie la infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, înşelăciune şi participaţie improprie la spălare de bani, spălarea banilor, iar Marcel Humă pentru spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alţi doi inculpaţi sunt judecaţi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Cei şase inculpaţi pot contesta decizia instanţei.

Procurorii îl acuză pe fostul viceprimar al municipiului Botoșani că, în perioada noiembrie -decembrie 2011, a desfăşurat activităţi în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor privind atribuirea de către Municipiul Botoşani a contractului "Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor - sursa şi reţele" în vederea determinării membrilor din comisie de a declara admisibilă şi apoi de a declara câştigătoare oferta depusă de S.C. Inginer Consultant S.R.L. Şcheia, cunoscând faptul că societatea a fost înfiinţată de fratele său în cursul lunii octombrie 2011 şi că datele prezentate nu sunt reale, cu scopul final de a obţine pentru el şi pentru fratele său Alexa Bogdan Vasile sumele aferente acestui contract, împrejurare în care Primăria municipiului Botoşani a fost sancţionată prin aplicarea unei corecţii financiare de 100 % din valoarea contractului "Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor - sursa şi reţele" pentru încălcarea de către S.C. Inginer Consultant S.R.L. Şcheia a clauzelor contractuale şi de către inculpatul Alexa Cătălin Virgil a prevederilor legale privind conflictul de interese, cauzându-se prin acestea un prejudiciu bugetului Primăriei municipiului Botoşani în cuantum de 2.241.620,91 lei.

În rechizitoriul DNA se mai precizează și că Alexa a "participat la luarea deciziei, în perioada noiembrie – decembrie 2011, în calitate de viceprimar al Municipiului Botoşani şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, de acordare a contractului Asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor - sursa şi reţele" din 2011, în valoare de 1.849.230,40 lei fără TVA, societăţii S.C. Ingineri Consultant S.R.L. Şcheia, cunoscând că societatea a fost înfiinţată de fratele său, iar lucrările urmau a fi subcontractate şi societăţilor deţinute de el şi fratele său, inculpatul Alexa Bogdan Vasile". în dosar, Primăria municipiului Botoşani s-a constituit parte civilă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
492

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
67

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...