Fondurile europene, singura sansa pentru Vama Radauti-Prut!

Fondurile europene, singura sansa pentru Vama Radauti-Prut!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Paşi importanţi in proiectul Vama Rădăuţi-Prut-Lipcani, odată cu ultimele demersuri privind trecerea a doi kilometri de drum national din domeniul public al statului în cel al judeţului Botoşani.

Consilierii judeţeni au aprobat saptamâna trecută o hotărâre prin care şi-au dat acordul ca cei doi kilometri de drum naţional trebuie să aparţină judeţului, pentru ca proiectul de la Rădăuţi-Prut să fie acceptat de forurile de evaluare din cadrul Programului Operational Transfrontalier Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova.

Din acelaşi motiv, pe 27 mai, consilierii au aprobat ca 24.400 de metri pătraţi din patrimoniul comunei Rădăuţi-Prut să treacă în cel al judeţului, procedurile accesării fondurilor europene solicitând ca bunurile imobile necesare viitoarei vămi să aparţină Botoşaniului.

Totodată, studiul de fezabilitate al obiectivului aşteptat de mai bine de cinci ani se află in faza de finalizare.

"Ne aşteptăm ca studiul de fezabilitate să fie făcut in maximum două-trei săptămani, după care vom putea să depunem proiectul. In condiţiile in care nici judeţul, nici Guvernul nu dispun de banii necesari, fondurile europene sunt singura noastră şansă. Iar vama va aduce beneficii atat pentru Botoşani, cat şi pentru zonele de cealalată parte a graniţei", a declarat Mihai Ţabuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Prin Programul Operaţional Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova, Uniunea Europeană pune la dispoziţia celor trei state fonduri in valoare de 126 de milioane de euro, o diferenţă de 11,4 milioane de euro urmand să fie acoperită de ţările partenere.

In program sunt implicare judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi din Romania, regiunile Cernăuţi şi Odessa din Ucraina, precum şi toate raioanele din Republica Molodva.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
103

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
60

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...