Foc la Presedintia Moldovei! - VIDEO

Foc la Presedintia Moldovei! - VIDEO
Protestatarii de la Chisinau au reusit sa intre, in cele din urma, in cladirea Parlamentului, de unde au scos mobilier caruia i-au dat foc la intrare.

Manifestantii au spart geamurile Parlamentului si au intrat in cladirea legislativului in fata caruia nu mai exista nici un politist.

Fortele de ordine reusisera pentru scurt timp sa-i indeparteze pe protestatarii de la Chisinau din fata sediilor Presedintiei si Parlamentului, impingandu-i catre Facultatea de Medicina, dar protestatarii s-au repliat si incearcau sa recastige terenul pierdut, inaintand catre Presedintie.

 

Valeriu Vulcan, corespondent HotNews, in direct din Chisinau:

13.56. E foarta multa lume, sunt cateva mii. E greu de estimat o cifra exacta. O parte sunt concentrati in fata Presedintiei, o alta parte in fata Parlamentului.
Manifestatiile au degradat in violente. Provocati de fortele de ordine, manifestantii au inceput sa arunce cu pietre din caldaram.
Sub presiunea protestatarilor, scutierii s-au retras si sunt masati acum undeva intr-o parte a cladirii Parlamentului si un alt grup de scutieri la Presedintie.
In acest moment, spiritele par sa se fi potolit putin. Pana acum a fost devastat practic parterul Presedintiei si primul etaj.

14.10. Acum cinci minute, la orele 14.05, s-au aruncat doua grenade de avertisment din cladirea Parlamentului, care era asediata de protestatari. Din cate stiu, nu s-au inregistrat victime, desi circula un zvon ca ar fi o persoana. Am vazut insa politisti raniti cu pietre, care au fost scosi din cordonul de scutieri chiar de catre protestatari.
E un du-te vino continuu, in zona de actiune a celor doua cladiri (Parlament, Presedintie) continua sa fie foarte multa lume. Au fost incendiate in fata Parlamentului mobila scoasa de protestatari din incinta Parlamentului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
448

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
113

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
71

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...