Fiul unui om de afaceri din Botosani, prins cu o tona de carne fara acte de provenienta!

Fiul unui om de afaceri din Botosani, prins cu o tona de carne fara acte de provenienta!

   Buna Ziua Iasi

Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi au blocat , vineri, intrarea pe piata ieseana a unei cantitati impresionante de carne fara acte de provenienta.

In cursul dupa-amiezii, politistii din Popricani au oprit in trafic o autoutilitara VW Transporter cu numar de Botosani, care se indrepta spre Iasi. In urma controlului, agentii au constatat ca masina este plina cu saci de carne congelata si, conform unui protocol incheiat cu DSVSA, au anuntat veterinarii, informeaza Buna Ziua Iasi.

"Soferul a sustinut ca este carne de vita, dar nu are nici un fel de acte de provenienta. In masina se afla si cateva kilograme de peste, dar nici pentru acestea nu exista documente. In acest caz, carnea va fi confiscata si distrusa in incineratorul DSVSA", a declarat pentru Buna Ziua Iasi  dr. Nicolae Ivanciu, sef serviciu in cadrul DSVSA.

Conform primelor indicii, soferul, Radu Merticariu, este fiul unui om de afaceri din Botosani si aproviziona piata neagra din Iasi. Desi a declarat ca in microbuz se afla carne de vita, inspectorii sanitar-veterinari au suspiciuni ca, de fapt, ar fi de cal, motiv pentru care au solicitat o analiza de laborator.

"Nu putem spune cu certitudine ca este cal, pana la aparitia rezultatelor. Exista, insa, indicii cum ca nu ar fi carne de vita", a adaugat Nicolae Ivanciu.

La o prima evaluare este vorba de aproximativ o tona de carne, ceea ce inseamna ca au fost sacrificate 2-3 bovine sau cabaline.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
9

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
56

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...