Fiul lui Voronin a facut primul milion de dolari la Vaslui!

Fiul lui Voronin a facut primul milion de dolari la Vaslui!

 OLEG VORONIN  ziare.com

Fiul presedintelui moldovean, Vladimir Voronin, s-a imbogatit facand afaceri in Romania, castigand milioane de dolari din cele doua firme de import deschise la Iasi si la Vaslui.

Atunci cand si-a "incheiat" conturile, Oleg Voronin a ramas cu datorii la banci sau la oameni de afaceri romani.

Intre 1993 si 1995 Oleg Voronin a importat in tara noastra milioane de tone de zahar, relateaza Adevarul. Oleg Voronin a avut doua firme in tara noastra, pe care le-a abandonat lasandu-le cu datorii catre statul roman. Acum este cel mai bogat om din Republica Moldova.

Prima firma deschisa in Romania de Oleg Voronin a fost la Vaslui, Kaolin Impex. Anul infiintarii a fost 1993. Avea 31 de ani, iar tatal sau tocmai fusese ales copresedinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comunistilor din Republica Moldova.

Coincidenta sau nu, tot in 1993 Oleg Voronin a facut primul milion de dolari. In 1995 si-a mai deschis o firma la Iasi, MSI Trading SRL. Daca prima firma a fost radiata de statul roman, cea de-a doua a fost abandonata in favoarea unui alt cetatean moldovean.

Oleg Voronin reusise sa obtina chiar si un credit de la Bancorex, credit pe care nu l-a mai achitat. Acum, fiul lui Vladimir Voronin este un important om de afaceri in domeniul finantelor, constructiilor si transporturilor.

Monopol pe industria zaharului

Oleg Voronin este cel mai bogat om din Republica Moldova, profitand, ca intr-un regim dictatorial, de puterea tatalui sau.

In timpul celor doua mandate ale lui Vladimir Voronin, Oleg a fost acuzat de presa moldoveneasca de faptul ca a concentrat in mainile sale aproape toata industria zaharului, afacerile cu cereale, cele din domeniul bancar, ale asigurarilor, constructiilor, businessului imobiliar si turistic si transporturi. (Ziare.com)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
647

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
225

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
175

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...