Fiscul, cu tunurile pe cei care obtin venituri din chirii

Fiscul, cu tunurile pe cei care obtin venituri din chirii
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) incepe verificarea mai amanuntita a contractelor de inchiriere. Prima etapa este o campanie de informare a proprietarilor de locuinte, urmata de actiuni de control si sanctiuni, a declarat miercuri seara presedintele ANAF, Dragos Doros.

"In cazul chiriilor, primul pas este ca am pus la punct o campanie de informare si vrem sa pornim prin a discuta cu administratori de bloc, in blocurile mai mari, unde stim ca exista zone sensibile, sa informam proprietarii. Pana la urma, daca vrem conformare voluntara din partea proprietarilor care inchiriaza, primul pas este sa ii informam si sa stie la ce sa se astepte in caz ca nu declara. Pasul doi este sa mergem in control si sa ii sanctionam", a explicat presedintele ANAF la postul public de televiziune.

El a precizat ca incheierea unor contracte de inchiriere pe sume modice "este un fenomen" observat la ANAF.

Presedintele Fiscului a mentionat, insa, ca si pana acum proprietarii care inchiriaza erau verificati, insa aceasta activitatea nu era prioritara pentru ANAF.

"Noi nu putem sa spunem ca nu controlam proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. In momentul acesta, proprietarii care obtin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control", a adaugat el.

Te-ar putea interesa sa citesti si ca bucurestenii pot plati taxele si impozitele cu cardul la ghiseele ANAF si ale Trezoreriei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
207

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
78

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
261

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...