Fiscul botoșănean, fruntaș la încasări. Cât a colectat în primul trimestru!

Fiscul botoșănean, fruntaș la încasări. Cât a colectat în primul trimestru!
Județul Botoșani reușește să se mențină în topul județelor în care programul lunar de colectare la bugetul general consolidat al statului este mai mare decât cel stabilit de la nivel central.

Potrivit datelor prezentate de Radu Țurcanu, directorul executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani, în primele trei luni ale acestui an la nivelul județului programul de colectare a fost de 165,85 milioane de lei, încasându-se 180,28 milioane de lei, înregistrându-se un plus de 14,43%.

Iar trendul se menține același și în al doilea trimestru. La data de 27 aprilie, programul era deja realizat în procent de 103,79%.

“Reușim să depășim programul de încasări prin recuperare de arierate, prin măsuri instituite asupra lichidatorilor, a practicienilor în insolvență, pentru recuperarea debitelor cu care ne-am înscris la masa credală în momentul intrării în procedură de insolvență și faliment și prin măsuri de executare curente", a declarat Radu Țurcanu, directorul executiv al Administrației Județean a Finanțelor Publice.

Șeful Fiscului a mai spus că la Botoșani luna fiscală începe pe data de 1, și nu pe 25, odată cu depunerea declarațiilor.

“Nu așteptăm data de 25 să vedem cât au declarat, cât vor să plătească, ne luăm întodeauna măsuri de precauție", a mai completat Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
1

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
65

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
83

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...