Firmele patronului magazinelor "Fidelio" se intrec in refuzuri la plata!

Firmele patronului magazinelor "Fidelio" se intrec in refuzuri la plata!

   www.antitepari.ro

Societatea Danilux a înregistrat în numai o săptămână refuzuri la plată de peste un milion RON!

SC Danilux SRL Botoşani a fost înfiinţată în anul 2000 şi îl are ca unic asociat şi administrator pe Mihai-Daniel Mihăilă (născut la data de 31 august 1973, în Botoşani), fiind firma care deţine reţeaua de magazine Fidelio.

În ultima săptămână a lunii mai 2009, societatea botoşăneană a început să nu-şi mai onoreze obligaţiile de plată asumate prin emiterea de Bilete la Ordin, astfel că, pe 25 mai 2009, "a primit botezul" Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP).

Până la sfârşitul săptămânii au mai fost consemnate încă 6 refuzuri la plată (incidente majore), dar - chiar dacă numărul acestor refuzuri este redus - suma refuzată la plată este impresionantă: 1.064.840 RON.

Altfel spus, refuzul mediu la plată a fost de peste 1,5 miliarde lei vechi per Bilet la Ordin.

Mai grav este faptul că Danilux nu este singura firmă din portofoliul lui Mihai-Daniel Mihăilă care îşi "faultează" furnizorii. Astfel, Euro Nutrition, firmă la care Mihăilă deţine 99,99% din capitalul social, a început să "marcheze" refuzuri la plată din aprilie 2009, la finalul lunii mai ajungând la un total sumă refuzată de peste 4 miliarde lei vechi.

Mult mai "generoasă" în refuzuri la plată este Euro Business Botoşani (societate la care Mihai-Daniel Mihăilă are 84,5% din părţile sociale, iar Daniela Mihăilă - 15,5%), care a făcut cunoştinţă cu CIP la finalul lunii martie 2009, iar până la 1 iunie 2009 a adunat 85 de incidente majore şi 4 minore, suma totală refuzată la plată apropiindu-se de 30 miliarde lei vechi (2.997.947,24 RON).

La această firmă, administrator figurează Daniela Mihăilă (născută la data de 23 octombrie 1978). Cu performanţe mai modeste se prezintă şi "sora mai mică", societatea Euro Business Construct, care pe 1 iunie 2009 a înregistrat al 11-lea incident major cu Bilet la Ordin, suma totală refuzată la plată în cazul acestor 11 incidente fiind de 221.487,97 RON.

În schimb, această societate figurează la Registrul Comerţului cu "sediu expirat", precum şi cu bilanţul aferent anilor 2006 şi 2007 nedepus, situaţie care, în mod normal, ar trebui să ducă la iniţierea procedurii de dizolvare.

Numai că la Registrul Comerţului Botoşani nu s-a auzit de această prevedere legală, în judeţ existând firme care nu au depus bilanţul chiar şi 4 ani!

Trecând în revistă incidentele de plată menţionate şi chiar sărind peste "amănuntul" existenţei unor obligaţii restante la bugetele de stat, se poate observa că problemele financiare ale firmelor din portofoliul celor doi Mihăilă sunt destul de serioase. În plus, faptul că în 2008 au înfiinţat o nouă societate (Fidelio) ar putea fi un semnal că pentru celelalte firme "din dotare" s-a pregatit deja câte un lacăt...

Sursa: www.antitepari.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiul de la Crasnaleuca, stins după aproape 5 ore! FOTO

Marţi, 23 Aprilie 2019
454

Alarma s-a dat marți, la prânz. Inițial, spre locul indicat s-au deplasat pompierii din Saveni si voluntarii din comuna. Ulterior, s-a luat masura suplimentării forțelor de intervenție...

Încă o adolescentă a murit din cauza meningitei. Tânăra avea 15 ani și era din Vaslui

Marţi, 23 Aprilie 2019
1145

Adolescenta din Vaslui suspectă de meningită menigococică, transportată în stare gravă la Iași, a decedat, a declarat managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi, m...

Masa de praf saharian ajunge în aceste zile deasupra României

Marţi, 23 Aprilie 2019
488

Praful saharian nu este un fenomen de speriat, spun meteorologii, însă este recomandat ca cei cu probleme respiratorii şi copiii să fie atenţi. Medicii îi sfătuiesc pe aceştia ca &ic...