FC Botoşani "se bate" pentru finanţările nerambursabile de la Consiliul Judeţean

FC Botoşani "se bate" pentru finanţările nerambursabile de la Consiliul Judeţean
Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară programul de finanţări nerambursabile aferent acestui an, urmând ca la sfârşitul lui martie- începutul lunii aprilie să fie cunoscuţi primii câştigători ai acestor finanţări.

Gheorghe Sorescu, şeful Consiliului Judeţean
, spune că suma care s-a propus anul acesta a fost comparabilă cu cea de anul trecut.

"Avem 800.000 pentru activităţi sportive, 150.000 de lei pentru cultură şi mai avem 300.000 de lei pentru tineret. Noi am aprobat regulamenbtul, s-au numit consilierii în comisii, urmează perioada de depunere a proiectelor, intrăm practic în calendarul normal", explică Gheorghe Sorescu.

Dacă anul trecut FC Botoşani a avut posibilitatea să tragă finanţări importante, în condiţiile în care participa pentru prima oară în Europa League, în acest an, clubul este obligat să depună proiect şi să lupte pentru suma pusă la dispoziţie în cadrul programului de finanţare a activităţilor sportive reprezentative la nivelul judeţului.

"Anul trecut au reuşit să tragă 650.000 de lei din suma solicitată, dar nu au reuşit să tragă toate sumele, cu atât mai mult cu cât s-a prelungit campionatul. Noi am avut contractul până pe 10 decembrie, apoi a mai fost o parte dar nu au prins sumele. Pe noi ne-a avantajat că ne-au rămas sume în excedentul bugetar", adaugă şeful CJ.

Preşedintele FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, susţine că şi în acest an clubul va depune proiect pentru tragere de fonduri. O să depunem şi la CJ şi la Consiliul Local. Anul trecut, din păcate, contractul a fost până pe 10, campionatul s-a terminat mai târziu, anul ăsta o să fim mai atenţi. Dacă s-ar semna contractul mai repede e clar că se pot folosi banii pentru că avem mare nevoie de bani şi nu numai noi ci şi celalalte ONG-uri. Banii se pot folosi pentru transport, medicamentaţie, masă, echipamente, arată Cornel Şfaiţer.

 

Spune-ne opinia ta