Fara permis, dar cu alcoolul la "bord"!

Fara permis, dar cu alcoolul la "bord"!
Luni seara, un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost imobilizat în trafic de poliţiştii botoşăneni, după ce acesta a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii.

Conform celor precizate de reprezentantul IPJ, poliţiştii rutieri au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru conducătorul unui autoturism marca Opel Vectra, care se deplasa pe strada Griviţa, din municipiul Bptoşani.

Întrucât acesta nu a oprit la semnalul poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea autoturismului, care a fost imobilizat pe stada Tudor Vladimirescu.

"La volanul autoturismului a fost identificat conducătorul auto G. Florin, de 22 de ani, din municipiul Botoşani, proprietarul autoturismului. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul nu poseda permis de conducere, iar în urma testării alcoolscopice i s-a stabilit o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat", a precizat comisar Manuela Ieremie, purtător de cuvânt in cadrul IPJ Botoşani.

Faţă de botoşănean au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie peste limita legală.

În cursul zilei ieri, pe raza municipiului Botoşani, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat o acţiune preventivă de conştientizare a conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzută de legislaţia rutieră.

Acţiunea face parte din campania preventivă SEATBELT, programată a fi desfăşurată la nivelul întregii ţări, în perioada 07-13 septembrie a.c., potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL).

La acţiune au participat 14 lucrători ai Serviciului Poliţiei Rutiere cu 4 autovehicule dotate cu aparatură de supraveghere a traficului rutier.

În cadrul acţiunii, pentru încălcarea normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 13.370 lei.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, 2 permise de conducere, fiind constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Dintre sancţiunile aplicate, 71 au vizat neportul centurii de siguranţă de către conducătorii de autovehicule sau pasagerii acestora.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
16

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...

Calendar ortodox: Le cinstim astăzi pe Sfintele Muceniţe fecioare Agapia, Irina şi Hionia

astăzi, 07:00
8

Părinţii lor erau păgâni, închinători la idoli, dar ele îşi închinaseră viaţa lui Hristos, ca şi învăţătorul lor, Sfântul preot Zoil. Fiind prinse cele t...

Ce se întâmplă cu șoferii dacă refuză recoltarea de probe biologice!

Luni, 15 Aprilie 2024
227

Conducerea unui vehicul sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice este infracțiune. De aceea, legea rutieră îi obligă pe șoferi să se supună unui control de specialitate, atunc...