Fără disponibilizări după comasarea Școlilor nr. 13 și 16

Fără disponibilizări după comasarea Școlilor nr. 13 și 16
Comasarea Școlilor nr. 13 și 16 din municipiul Botoșani va fi discutată și supusă aprobării în ședința de Consiliu Local de marți.

Potrivit raportului de specialitate, propunerea de comasare a fost făcută de către Inspectoratul Școlar Județean ca urmare a efectivelor subdimensionate de elevi, ceea ce face să nu se poată asigura o salarizare corespunzătoare a personalului și nici nu se pot asigura sumele destinate cheltuielilor materiale, dat fiind că finanțarea procesului de învățământ se face conform costului standard pe elev.

În raportul de specialitate se mai arată și că “prin fuzionarea celor două unități de învățământ nu se vor face disponibilizări de personal deoarece se vor ocupa posturile cadrele didactice ce urmează să se pensioneze, iar pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic se vor face redistribuiri la alte unități. Prin fuzionare se vor diminua și cheltuielile materiale".

Cnsilierii locali ai PNL își mențin decizia de a nu aproba comasarea celor două unități de învățământ.

În cadrul ședinței de Consiliu Local se va pune în discuție și transformarea Grădiniței cu program prelungit nr. 6 din Botoșani în unitate cu personalitate juridică, întrucât îndeplinește condițiile legale referitoare la numărul de preșcolari și antepreșcolari înscriși, numărul cadrelor didactice și dispune și de dotările necesare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
814

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
256

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
223

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...