Fapte cu iz penal la Centrul de la Leorda

Fapte cu iz penal la Centrul de la Leorda

 LIVIU RADASANU, director DGASPC Botosani  

In urma unor verificari la Centrul de la Leorda, s-a constatat un prejudiciu de 500 milioane lei vechi. Seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani a precizat ca deja are propunerea pentru inceperea procedurilor de recuperare a acestor sume de la fostul sef de centru, in persoana lui Costache Nichita.

"La Leorda, in urma primelor verificari, s-a ajuns la un prejudiciu in suma de 500 de milioane lei vechi. Este un prim prejudiciu calculat, un prejudiciu efectiv, si deja avem si propunerea de la corpul nostru de control de incepere a procedurilor de recuperare a acestor sume de la fostul sef de centru. Vom mai face un supliment de verificari acolo. Nu sunt mulţumit total de ce a iesit, pentru ca verificarile au vizat doar acele sume, fapte evidente, care chiar nu mai puteau fi acoperite. Pentru ca nu existau acte sau actele erau aiurea facute. Mai exista o problema acolo, de substanta, si un lucru pe care si corpul de control l-a trecut un pic cu vederea, si o sa facem o noua verificare acolo", a declarat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Reprezentantii Directiei au mentionat faptul ca prejudiciul pare sa fie mai mare decat a fost constatat pana acum, si ca vor incerca sa recupereze intreaga suma de la fostul sef de centru, actionandu-l in instanta.

"Vom vedea la cat va ajunge pana la urma prejudiciul, vom incerca, pentru ca e de datoria noastra sa recuperam toate prejudiciile, si vom actiona in instanta pe fostul sef de centru pentru recuperarea sumelor. Trebuie sa ma consult cu juristii nostri sa vedem daca existenta acestui prejudiciu si faptele sunt de o eventuala raspundere penala si daca este cazul vom sesiza si organele de plangere penala, daca nu s-au autosesizat deja. Din ce am citit eu in raport, la o prima vedere se vede ca persoana gasita responsabila este fostul sef de centru", a spus Liviu Radasanu.

Controlul de audit a verificat toate centrele, dar, potrivit directorului DGASPC, nu s-au gasit diferente atat de mari ca la Leorda, precizand ca va fi sesizata si comisia de disciplina cu privire la aceste lucruri constatate.

"Pana la urma, doua-trei oua intr-un loc sau doua paini intr-o zi ori cinci cutii de pateuri nu e acelasi lucru cu opt tone de lapte, de exemplu. De asta am spus, acestea au fost primele masuri luate, nu ne oprim aici. Eu nu sunt multumit de ce a iesit pentru ca nu a gasit tot fenomenul. Mai sunt niste lucruri care trebuie scoase la suprafata", a conchis seful Directiei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
47

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
439

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
246

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...