Fanfara de la Vorona i-a incantat pe bucuresteni, in cadrul Zilelor Capitalei

Fanfara de la Vorona i-a incantat pe bucuresteni, in cadrul Zilelor Capitalei

 Aurel Stefan, primarul comunei Vorona  

La Vorona, traditia este la loc de cinste. Locuitorii comunei au dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca isi merita celebritatea.

Zilele acestea, membrii Fanfarei Iacobenii sustin spectacole in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Bucurestiului. Primarul comunei Vorona, Aurel Stefan, precizeaza ca fanfara activeaza de peste o suta de ani in localitate, dar in componenta actuala exista din 2005.

„Fanfara cuprinde tineri instrumentisti ce provin din familiile vechilor muzicanti care au facut parte din neamul Varaticenilor si al Iacobenilor. Cei mai multi componenti provin din neamul Iacobenilor. Fanfara are intre 7 si 11 membri si sunt coordonati de profesorul de muzica voronean Alexandru Velisca”, a declarat primarul Stefan.

De altfel, activitatea fanfarei este foarte bogata, membrii acesteia sustinand turnee nu doar in tara, ci si in strainatate, in Germania, Belgia, Luxembourg, Elvetia si Italia. Fanfara a participat la un proiect cultural in cadrul relatiilor dintre cele doua capitale culturale: Sibiu si Luxemburg.Anul acesta, fanfara voroneana a participat cu un grup la un festival al mastilor, la Venetia.

„Nu este pentru prima data cand Fanfara participa la actiuni culturale organizate in Capitala. Datorita prestatiilor de calitate pe care membrii Fanfarei le-au avut de fiecare data, factorii culturali de la nivelul Capitalei ne-au invitat din nou. Si de aceasta data, voronenii au dovedit ca isi merita valoarea”, a mai adaugat primarul Aurel Stefan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
139

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
235

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
363

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...