Familiile sarace ar putea primi cate 10 lei in plus pentru fiecare copil, din 2009

Familiile sarace ar putea primi cate 10 lei in plus pentru fiecare copil, din 2009

 Familiile cu multi copii ar putea primi sume considerabile de la stat  

Familiile ale caror venituri nete nu depasesc 540 lei/persoana ar putea primi din 2009 o alocatie complementara de 10 lei pentru fiecare copil, iar, in cazul familiilor monoparentale, aceasta suplimentare poate fi de maximum 26 lei, potrivit unui proiect de lege initiat de Ministerul Muncii.

Astfel, potrivit Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES), alocatia in cazul familiilor cu un singur copil va creste de la 38 la 50 lei, iar pentru cele cu doi copii - de la 44 lei la 60 lei.

De la 1 ianuarie 2009, familiile cu trei, patru sau mai multi copii ar putea primi 65 lei, respectiv 70 lei, conform NewsIn. Alocatia pentru cei care-si cresc singuri copiii va spori de la 54 lei la 70 lei pentru intretinerea unui copil si de la 65 lei la 80 lei pentru cresterea a doi copii.

Alocatiile vor ajunge la 85 lei pentru familia monoparentala cu trei copii si vor urca de la 83 lei la 90 lei pentru intretinerea a patru sau mai multi copii.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta 105/2003, privind alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, prevede majorarea limitei de venituri medii nete lunare pana la care se acorda cele doua tipuri de alocatii de la 184 lei/persoana la nivelul salariului minim net pe economie, respectiv 540 lei/persoana. In consecinta, numarul familiilor beneficiare, in prezent de aproximativ 530.000 pentru alocatia familiala complementara si de aproape 198.000 pentru alocatia de sustinere pentru familia cu un singur parinte, va creste de circa 2,5 ori.

Efortul bugetar pentru implementarea acestui act normativ pentru anul 2009 este de 375 milioane lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
35

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
12

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
960

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...