Familie nevoită să intre în GREVA FOAMEI după ce a rămas fără cale de acces către casă! FOTO- VIDEO

Familie nevoită să intre în GREVA FOAMEI după ce a rămas fără cale de acces către casă! FOTO- VIDEO
O femeie din Răchiţi, diabetică şi disperată, a intrat în greva foamei pentru că nu poate ajunge la casa ei.

O decizie a instanţei lasă fără apărare o familie din Răchiţi. Ana şi Petru Ceornea s-au judecat ani de zile pentru a li se permite accesul pe proprietate printre clădirile Poliţiei Răchiţi şi a Cabinetului Veterinar Individual Neamţu Laura.

Cu concursul unor greşeli ale grefierilor, cu cel al expertizelor prost- interpretate şi cu ajutorul unui martor mincinos, după cum spun cei doi vârstnici, au ajuns în situaţia de a fi obligaţi să treaca prin curtea vecinilor ca să ajungă la casa lor şi numai cu piciorul.

"Până acum mi-am cărat lemnele de iarnă cu braţele dar acum nu mai pot. Dacă îmi ia foc casa sau dacă mi se face rău şi am nevoie de salvare, cum credeţi că ajung la mine pompierii sau medicii. De aceeea am decis să intru în greva foamei. Ori mor, ori problema se rezolvă. Dacă nu mor de greva foamei, mor de îngheţ în casă că nu am niciun lemn. În anul 2007, dispensarul veterinar a fost vândut de ADS (Agenţia Domeniilor Statului) doctoriţei veterinare. În 2008, când soţul meu a venit de la copii din străinătate, a văzut un camion de balast şi nu am mai putut circula cu maşina pentru că a făcut gard între mine şi ea. Calea de acces dintre poliţie şi cabinetul veterinar a fost cale de acces ce a deservit familia Ceornea timp de patru generaţii. Socrul meu a fost născut pe locul ăsta în 1903, deci el circula pe calea de acces. Am demonstrat că sunt la mila vecinilor să trec cu piciorul", susţine Ana Ceornea.

Primarul Gheorghe Iacob admite că există o problemă de interpretare şi că s-a comis un abuz prin montarea unui gard de către medicul veterinar care interzice accesul la drumul public.

"Atât timp cât familia Ceornea a avut autorizaţie de construcţie atât pe casă cât şi pe grajd, nimeni nu i-ar fi eliberat o autorizaţie de construcţie dacă nu avea cale de acces. Calea de acces a fost până acum câţiva ani, când Ceornea Petru a fost plecat din localitate, apoi cabinetul veterinar s-a vândut, iar s-au făcut actele, cum s-au făcut ele, pentru a fi vândute către proprietarul- disperansarul veterinar. Noi, Primăria Răchiţi, avem cunoştinţă de aceste probleme, am făcut demersuri pentru a identifica calea de acces care este pe domeniul public şi este prins în planul urbanistic general de OCPI şi toate autorităţile noastre pentru a deschide acea cale de acces. Ne gândim şi noi la o intervenţie de pompieri sau medicală. Fiind pe rol un proces, doamna doctor tot spune să aşteptăm să se termine procesul. Dar noi considerăm că domeniul public nu poate fi îngrădit de nimeni, susţine primarul Gheorghe Iacob.

Medicul veterinar Laura Neamţu declară însă că primăria nu poate dovedi existenţa căii de acces, iar în Registrul Agricol nu apare acest drum public.

"Demonstraţi, vă rog frumos că aveţi drum pe aici. Nu ne certăm, dar nici nu-s proasta târgului. Domnu' primar, aveţi ceva cu mine. V-am adus toate actele pe care le-aţi cerut", i-a spus medicul veterinar primarului Iacob.

Cât despre accesul bătrânilor către proprietatea lor sau intervenţia ambulanţei sau a autospecialei de pompieri, Laura Neamţu are o altă variantă:

"Există două hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile are spun că familia Ceornea nu a avut niciodată cale de acces pe la mine prin ogradă, adică prin curtea dispensarului. Familia Ceornea, înainte de a cumpăra eu aici, a avut o altă proprietate, cu ieşire la calea de acces. Ei au vândut cu tot cu ieşire. Care este obligaţia mea să-i las pe ei să treabă pe la mine prin ogradă? Putea să-şi facă inclusiv pistă de avioane pe proprietatea lui. Domnul Ceornea s-a încăpăţânat să treacă prin ograda mea", declară medicul veterinar Laura Neamţu.

Mai mult, medicul veterinar cere Primăriei Răchiţi să-i prezinte Registrul Agricol, care, potrivit Laurei Neamţu, ar trebuie să demostreze existenţa căii de acces.
 











 

 

Spune-ne opinia ta