Fals stomatolog, din Republica Moldova, cercetat pentru exercitare fara drept a unei profesii!

Fals stomatolog, din Republica Moldova, cercetat pentru exercitare fara drept a unei profesii!
Un barbat a reclamat la Politia Vorona, ieri dimineata, ca, din cauza unei banale interventii stomatologice, a ramas fara o bucata din limba!

M. Gheorghe, de 62 ani, din Vorona, s-a prezentat pentru o interventie stomatologica la locuinta lui O. Valeria, din localitatea Vorona, in luna decembrie 2008.

Interventia a fost facuta de catre un cetatean din Republica Moldova. Barbatul a suferit apoi complicatii care au impus o interventie chirurgicala cu extirparea unei portiuni a limbii.

Potrivit declaratiei victimei, in timpul actului stomatologic din luna decembrie 2008, i-a fost sectionata partial limba cu un aparat tip freza, care a generat o tumoare, fiind ulterior internat la Clinica Maxilo-Faciala Iasi, unde a suferit o interventie chirurgicala de extirpare o unei portiuni a limbii, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

Primele cercetari efectuate in cauza au condus la identificarea suspectului in persoana unui cetatean domiciliat in localitatea Costesti - Republica Moldova, care detine viza legala de sedere in Romania, insa nu poseda autorizatie de practica medicala, lucrand anterior ca tehnician dentar in Republica Moldova.

Victima a fost examinata medico-legal, stabilindu-se ca tumoarea nu a avut legatura de cauzalitate cu lucrarea dentara ce i-a fost efectuata in luna decembrie 2008, lucrare care insa se impune a fi inlocuita, necesitand in acest sens 24-25 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare.

Intrucat partea vatamata a precizat ca nu doreste sa formuleze plangere prealabila fata de persoana care i-a efectuat lucrarea stomatologica pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala, cercetarile in cauza sunt continuate doar sub aspectul savarsirii infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii, a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
264

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
315

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
446

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...