Facilități fiscale pentru botoșăneni pregătite de municipalitate

Facilități fiscale pentru botoșăneni pregătite de municipalitate
Municipalitatea botoșăneană intenționează să vină din nou în sprijinul locuitorilor municipiului reședință de județ care înregistrează datorii la bugetul local.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus aprobării consilierilor locali, botoșănenii care au datorii restante la data de 30.09.2016 către municipalitate, vor putea beneficia de o reducere de până la 75% din majorările de întârziere datorate bugetului local.

“Este lesne de observat, în momentul în care ajuți contribuabilul să-și achite o datorie către bugetul local, inclusiv prin reducerea majorărilor de întârziere, adică a penalităților, acesta se va grăbi să-și plătească datoriile. Ca municipalitate, prefer să încasez impozitele, fără ca oamenii să fie împovărați de penalizări, și atunci toată lumea are de câștigat", a precizat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani.

O astfel de inițiativă a mai existat la începutul anului 2016, dar perioada de acordare a acestor facilități a fost de numai două luni, respectiv până la data 31 martie anul curent, ori din păcate, puțini botoșăneni s-au bucurat de această relaxare financiară.  
Cei care vor dori scutirea de 75% din majorările de întârziere vor trebui însă să achite, integral, obligațiile de plată aferente datei de 31 martie 2017. 

Comunicat de presă Primăria Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
16

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
122

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
404

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...