Extinderi, branșamente și racorduri noi, precum și stații de tratare și epurare, un proiect al Nova Apaserv de peste 100 milioane euro!

Orașul Săveni și localitățile învecinate au șanse maxime să schimbe sursa de alimentare cu apă. Aceasta nu va mai fi lacul Negreni ci acumularea de la Stânca-Costești, conform proiectului de "Extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Botoșani", se arată într-un comunicat de presă al SC Nova Apaserv Botoşani.

O delegație condusă de Mihai Țâbuleac, președintele Consiliului Județean Botoșani, a discutat săptămâna trecută cu reprezentanți ai Comisiei Europene la București, reușind să aducă argumentele necesare pentru păstrarea investiției din zona Săveni în documentația ce urmează a fi finanțată din Fondul de Coeziune. Rezultatul întâlnirii a fost un câștig pentru botoșăneni dat fiind faptul că UE pune accent, în această fază de finanțare a proiectelor din domeniul alimentării cu apă, pe execuția de noi branșamente și nu pe reabilitarea sistemelor deja existente.

În valoare de 102 milioane de euro, proiectul include extinderi, branșamente și racorduri noi, precum și stații de tratare și epurare, aglomerările avute în vedere fiind Botoșani, Dorohoi, Flămânzi-Frumușica, Vorona-Tudora și Ștefănești-Săveni. Lista de investiții își propune ca stațiile de tratare Bucecea și Cătămărăști să fie dotate cu instalații de deshidratare a nămolului și, totodată, conductele magistrale ce alimentează municipiul Botoșani, să fie deviate în afara zonei de alunecări Leorda.

Astfel, printre alte lucrări, pentru municipiul Botoșani, sunt prevăzute 560 de branșamente noi și o extindere a rețelei de apă potabilă cu 13 km, precum și 1.250 de racorduri la cea de canalizare, cu o completare de 33 de kilometri.

În Dorohoi au fost proiectate 7.900 de branșamente noi la o rețea de apă potabilă extinsă cu peste 37 de kilometri. În ceea ce privește canalizarea, noile racorduri sunt peste 5.200, rețeaua completându-se cu încă 55 de kilometri.

În aglomerarea Flămânzi sunt prevăzute peste 8.000 de conexiuni apă-canal și extinderi de aproape 130 de kilometri la cele două rețele, iar pentru Tudora-Vorona lista de investiții include cca 5.200 de noi racorduri și peste 100 de kilometri de rețea de canalizare.

"Pentru zonele Ștefănești–Săveni, lucrările vor include reabilitarea și extinderea stației de tratare Ștefănești, dar și o conductă nouă de cca 40 de kilometri. Botoșănenii din zona amintită vor bea apă din cea mai curată sursă a județului și astfel va fi soluționată o problemă lăsată nerezolvată de programul SAMTID. Mai mult, din noua conductă vor fi alimentați în viitor alți 35.000 de beneficiari din localitățile limitrofe", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Nova Apaserv SA.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
7

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
11

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
25

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...