Externati din spitale, trimisi din usa in usa dupa medicamente!

Externati din spitale, trimisi din usa in usa dupa medicamente!
Corpul de control al Casei de Asigurari de Sanatate Botosani a luat in vizor medicii din spitale care, la externarea pacientilor, refuza sa le elibereze retete pentru medicamente gratuite si compensate.

Cadrele medicale se multumesc doar sa inmaneze asiguratului, la externare, o scrisoare medicala. De aici, botosanenii, si asa slabiti de boala, trebuie sa bata drumurile pentru a-si putea continua tratamentul prescris.

"Medicii nu dau retete gratuite si compensate si atunci dau doar o scrisoare medicala cu care pacientul se prezinta la medicul de familie. Pacientul este pus pe drumuri, pentru ca acesta, dupa ce se externeaza din spital de la Botosani, se duce la tara, la medicul de familie, i se da reteta compensata, dupa care el revine in Botosani pentru a-si lua medicamentele", a precizat Carmen Nicolau, directorul general interimar al CAS.

Controlul a fost initiat dupa ce asiguratii au depus mai multe plangeri la adresa medicilor din spitale, verificarile vizand, deocamdata, Spitalul Judetean Mavromati si Spitalul Municipal Dorohoi.

Medicul are obligatia, spun reprezentantii CAS Botosani, ca in foaia de externare sa scrie numarul si seria retetei recomandate pacientului.

Cadrele medicale specializate prefera insa, de cele mai multe ori din comoditate sau lipsa de timp, sa elibereze doar o scrisoare medicala sau doar o reteta simpla, pe care trebuie sa o transcrie medicul de familie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
14

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
110

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

astăzi, 07:00
47

Sfântul Ioan (†820) a ieșit de tânăr din lume şi iubind pe Hristos s-a dus la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a făcut monah și împreună se nevoiau, plăc&acir...