Experţi chemaţi în ancheta DIICOT ce-l vizează pe profesorul acuzat că-şi abuza elevii

Experţi chemaţi în ancheta DIICOT ce-l vizează pe profesorul acuzat că-şi abuza elevii
În urmă cu aproape patru luni, o undă de şoc străbătea oraşul: unul dintre cei mai apreciaţi maeştri- bucătari ajungea după gratii, pentru acuzaţii de abuz sexual şi pornografie. Din luna mai, Paul Lupu se află după gratii, anchetatorii solicitând prelungirea mandatelor până la clarificarea situaţiei.

Pentru a reuşi să probeze acuzaţiile pe care le aduc fostului cadru didactic de la Şcoala de Cooperaţie şi de la Colegiul Economic, procurorii DIICOT au solicitat asistenţa experţilor de la Institutul pentru Tehnologii Avansate, structură ce funcţionează în subordinea Serviciului Român de Informaţii. Concret, pentru a recupera fotografii şi filme făcute cu telefonul mobil, procurorii au cerut expertizarea telefonului lui Paul Lupu.

Potrivit anchetatorilor, profitând de autoritatea pe care o avea ca profesor şi "chef" la un restaurant din municipiu, Paul Lupu ar fi întreţinut în mod repetat raporturi sexuale orale cu patru elevi, înregistrând unele scene. Agresiunile sexuale aveau loc în apartamentele deţinute de Paul Lupu, după orele de curs sau după evenimentele la care elevii erau invitaţi să lucreze, în condiţiile în care acestea se încheiau târziu, iar copiii, majoritatea din mediul rural, nu aveau cum să mai ajungă acasă.

Săptămâna viitoare, cea de-a patra rundă de arest preventiv va expira, anchetatorii pregătind documentaţiile pentru prelungirea şederii după gratii a lui Paul Lupu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pe primul loc pe ţară la o cultură specială

astăzi, 17:36
81

Premisele sunt optimiste şi pentru anul viitor, în condiţiile în care estimările vizează o suprafaţă cultivată cu cânepă de peste 1000 de hectare. În acelaşi timp la D...

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
137

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
205

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...