Expert rus: R. Moldova se va uni curand cu Romania

Expert rus: R. Moldova se va uni curand cu Romania
Evenimentele ce au avut loc dupa alegerile legislative din R. Moldova demonstreaza ca prabusirea statalitatii moldovenesti nu poate fi evitata si ca Rusia ar trebui sa se pregateasca sa recunoasca Trasnsnistria, a declarat in cadrul unei mese rotunde expertul rus Modest Korolev.

Expertul rus a spus ca ceea ce s-a intamplat la Chisinau demonstreaza ca Moldova se va uni cu Romania in viitorul apropiat si, in aceste conditii, problema statutului viitor al Transnistirei capata un caracter de maxima acutizare.

El a adaugat ca Transnistria nu va putea ramane, in aceste conditii, in componenta statului moldovean si, in acelasi timp, nici Ucraina nu va putea sa-si asume responsabilitatea pentru viitorul regiunii autoproclamate.

"Este necesar ca Rusia sa se pregateasca sa recunoasca Transnistria", a spus Korolev.

El considera ca principala lectie pentru Transnistria din evenimentele de la Chisinau ar trebui sa fie neacceptarea, cu orice pret, a unui scenariu asemanator.

"Doar in acest caz Transnistria va putea ramane o insula de stabilitate, avand in vedere ca in stanga este Moldova, iar in dreapta este Ucraina", considera expertul rus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
77

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
70

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
97

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...