Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!

Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!
In sedinta de Consiliu Local de vineri, pe ordinea de zi a fost si un proiect de hotarare referitor la mentinerea Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani ca unitate cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, ce furnizeaza servicii medicale, sub managementul asistentei medicale si in reteaua sanitara a Consiliului Local al municipiului Botosani.

Numai ca acelasi spital este dorit si de cei de la Consiliul Judetean, care de asemenea au intocmit un proiect de hotarare vizand trecerea Spitalului TBC din subordinea Consiliului Local Botosani in administrarea Consiliului Judetean, cu scopul de a-l desfiinta si de a fi transformat in sectie a Spitalului Judetean “Mavromati".

Atat alesii locali, cat si cei judeteni, au amanat deocamdata luarea unei decizii in acest sens.

Primarul Catalin Flutur sustine ca Spitalul TBC ar putea ramane la Consiliul Local, si doar partea de pneumoftiziologie sa treaca la Spitalul Judetean.

“A venit o circulara de la Ministerul Sanatatii care spune ca acolo unde exista spitale de specialitate, ei opteaza pentru a face sectie a Spitalului Judetean, noi, pentru ca nu s-a luat decizia joi in Consiliul Judetean, am retras proiectul de hotarare de pe ordinea de zi pentru ca am cerut niste precizari la Ministerul Sanatatii si optiunea noastra este sa pastram la municipalitate Spitalul TBC, pentru ca are partea de TBC si pneumoftiziologia. Iar pneumoftiziologia sa se duca ca sectie a Spitalului Judetean ca sa ii confere, si trebuie inteles lucrul acesta, posibilitatea de a se incadra in spital de grad III si nu in spital de grad V. Incadrarea in spital de grad III inseamna o finantare mai mare pentru absolut toate aceste sectii. Daca ei raman ca spital de grad V au o finantare mult mai mica", a declarat primarul Catalin Flutur.

Edilul sef al municipiului spune ca in functie de raspunsul pe care il va trimite Ministerul Sanatatii si de hotararea de Consiliu Judetean, consilierii locali se vor reuni intr-o sedinta extraordinara pentru a decide soarta Spitalului TBC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
76

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
86

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
118

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...