Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!

Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!
In sedinta de Consiliu Local de vineri, pe ordinea de zi a fost si un proiect de hotarare referitor la mentinerea Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani ca unitate cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, ce furnizeaza servicii medicale, sub managementul asistentei medicale si in reteaua sanitara a Consiliului Local al municipiului Botosani.

Numai ca acelasi spital este dorit si de cei de la Consiliul Judetean, care de asemenea au intocmit un proiect de hotarare vizand trecerea Spitalului TBC din subordinea Consiliului Local Botosani in administrarea Consiliului Judetean, cu scopul de a-l desfiinta si de a fi transformat in sectie a Spitalului Judetean “Mavromati".

Atat alesii locali, cat si cei judeteni, au amanat deocamdata luarea unei decizii in acest sens.

Primarul Catalin Flutur sustine ca Spitalul TBC ar putea ramane la Consiliul Local, si doar partea de pneumoftiziologie sa treaca la Spitalul Judetean.

“A venit o circulara de la Ministerul Sanatatii care spune ca acolo unde exista spitale de specialitate, ei opteaza pentru a face sectie a Spitalului Judetean, noi, pentru ca nu s-a luat decizia joi in Consiliul Judetean, am retras proiectul de hotarare de pe ordinea de zi pentru ca am cerut niste precizari la Ministerul Sanatatii si optiunea noastra este sa pastram la municipalitate Spitalul TBC, pentru ca are partea de TBC si pneumoftiziologia. Iar pneumoftiziologia sa se duca ca sectie a Spitalului Judetean ca sa ii confere, si trebuie inteles lucrul acesta, posibilitatea de a se incadra in spital de grad III si nu in spital de grad V. Incadrarea in spital de grad III inseamna o finantare mai mare pentru absolut toate aceste sectii. Daca ei raman ca spital de grad V au o finantare mult mai mica", a declarat primarul Catalin Flutur.

Edilul sef al municipiului spune ca in functie de raspunsul pe care il va trimite Ministerul Sanatatii si de hotararea de Consiliu Judetean, consilierii locali se vor reuni intr-o sedinta extraordinara pentru a decide soarta Spitalului TBC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşăneni obligaţi la plata a mii de lei către o firmă anchetată penal pentru încasarea ilegală a unor servicii medicale!

astăzi, 17:05
919

O mare corporație franțuzească, Air Liquide Vitalaire, este cercetată de un an și două luni pentru evaziune fiscală și pentru escrocherii în instanță la adresa a mii de pacienți depen...

O nouă atenționare de la meteorologi: Lapoviță, ninsoare și vânt!

astăzi, 16:37
707

În intervalul 19 ianuarie, ora 20.00-20 ianuarie, ora 08.00, se vor semnala ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, prec...

Un judecător botoşănean părăseşte sistemul. Preşedintele României a semnat decretul de pensionare

astăzi, 15:57
564

Este vorba despre Lilioara Toporăscu, care a depus la finele anului trecut cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii.Judecătorul cu grad de Curte de Apel a activat iniţi...