Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!

Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!
In sedinta de Consiliu Local de vineri, pe ordinea de zi a fost si un proiect de hotarare referitor la mentinerea Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani ca unitate cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, ce furnizeaza servicii medicale, sub managementul asistentei medicale si in reteaua sanitara a Consiliului Local al municipiului Botosani.

Numai ca acelasi spital este dorit si de cei de la Consiliul Judetean, care de asemenea au intocmit un proiect de hotarare vizand trecerea Spitalului TBC din subordinea Consiliului Local Botosani in administrarea Consiliului Judetean, cu scopul de a-l desfiinta si de a fi transformat in sectie a Spitalului Judetean “Mavromati".

Atat alesii locali, cat si cei judeteni, au amanat deocamdata luarea unei decizii in acest sens.

Primarul Catalin Flutur sustine ca Spitalul TBC ar putea ramane la Consiliul Local, si doar partea de pneumoftiziologie sa treaca la Spitalul Judetean.

“A venit o circulara de la Ministerul Sanatatii care spune ca acolo unde exista spitale de specialitate, ei opteaza pentru a face sectie a Spitalului Judetean, noi, pentru ca nu s-a luat decizia joi in Consiliul Judetean, am retras proiectul de hotarare de pe ordinea de zi pentru ca am cerut niste precizari la Ministerul Sanatatii si optiunea noastra este sa pastram la municipalitate Spitalul TBC, pentru ca are partea de TBC si pneumoftiziologia. Iar pneumoftiziologia sa se duca ca sectie a Spitalului Judetean ca sa ii confere, si trebuie inteles lucrul acesta, posibilitatea de a se incadra in spital de grad III si nu in spital de grad V. Incadrarea in spital de grad III inseamna o finantare mai mare pentru absolut toate aceste sectii. Daca ei raman ca spital de grad V au o finantare mult mai mica", a declarat primarul Catalin Flutur.

Edilul sef al municipiului spune ca in functie de raspunsul pe care il va trimite Ministerul Sanatatii si de hotararea de Consiliu Judetean, consilierii locali se vor reuni intr-o sedinta extraordinara pentru a decide soarta Spitalului TBC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au crezut în filme: Minori din Botoșani, prinși la volanul unei mașini furate!

astăzi, 13:39
183

Autoturism şi bunuri furate de doi minori, descoperite de polițiștii de frontieră ieşeni, la câteva ore de când fuseseră furate din Botoșani!Poliţiştii de frontieră din cadru...

Botoșănenii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Teofan de Ziua Orașului! FOTO

astăzi, 13:21
154

Credincioșii botoșăneni au participat, în această dimineață, la hramul Bisericii Sf. Gheorghe din municipiul Botoșani. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către IPS Teofan, M...

"Giovanni", păstorul român din Italia, câinele Zorro și cele 500 de oi despre care scriu italienii!

astăzi, 12:54
312

O poveste simplă este cea a lui "Giovanni", așa cum îl numesc italienii pe păstorul român, o poveste simplă care, în ciuda tehnologiei care ne-a invadat realitatea, con...