Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!

Executivul Primariei Botosani vrea sa mentina Spitalul TBC in subordinea CL, iar partea de pneumoftiziologie sa treaca la CJ!
In sedinta de Consiliu Local de vineri, pe ordinea de zi a fost si un proiect de hotarare referitor la mentinerea Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani ca unitate cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, ce furnizeaza servicii medicale, sub managementul asistentei medicale si in reteaua sanitara a Consiliului Local al municipiului Botosani.

Numai ca acelasi spital este dorit si de cei de la Consiliul Judetean, care de asemenea au intocmit un proiect de hotarare vizand trecerea Spitalului TBC din subordinea Consiliului Local Botosani in administrarea Consiliului Judetean, cu scopul de a-l desfiinta si de a fi transformat in sectie a Spitalului Judetean “Mavromati".

Atat alesii locali, cat si cei judeteni, au amanat deocamdata luarea unei decizii in acest sens.

Primarul Catalin Flutur sustine ca Spitalul TBC ar putea ramane la Consiliul Local, si doar partea de pneumoftiziologie sa treaca la Spitalul Judetean.

“A venit o circulara de la Ministerul Sanatatii care spune ca acolo unde exista spitale de specialitate, ei opteaza pentru a face sectie a Spitalului Judetean, noi, pentru ca nu s-a luat decizia joi in Consiliul Judetean, am retras proiectul de hotarare de pe ordinea de zi pentru ca am cerut niste precizari la Ministerul Sanatatii si optiunea noastra este sa pastram la municipalitate Spitalul TBC, pentru ca are partea de TBC si pneumoftiziologia. Iar pneumoftiziologia sa se duca ca sectie a Spitalului Judetean ca sa ii confere, si trebuie inteles lucrul acesta, posibilitatea de a se incadra in spital de grad III si nu in spital de grad V. Incadrarea in spital de grad III inseamna o finantare mai mare pentru absolut toate aceste sectii. Daca ei raman ca spital de grad V au o finantare mult mai mica", a declarat primarul Catalin Flutur.

Edilul sef al municipiului spune ca in functie de raspunsul pe care il va trimite Ministerul Sanatatii si de hotararea de Consiliu Judetean, consilierii locali se vor reuni intr-o sedinta extraordinara pentru a decide soarta Spitalului TBC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni!

astăzi, 21:40
775

Doi adolescenţi au fost răniţi, luni seara, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada.Accidentul a avut loc pe strada Cuza Vodă, în apropierea...

Topul celor mai mari angajatori din Botoşani. Firmele cu capital străin, în fruntea clasamentului

astăzi, 21:00
1265

În cadrul Balului oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani, au fost premiaţi şi cei mai mari angajatori de la nivel local.Primul loc î...

Modificări pe o stradă din municipiul Botoşani: Sens giratoriu şi fără gărduţ între sensurile de mers

astăzi, 19:36
1595

Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a decis, luni, să fie luate o serie de măsuri pe o arteră intens circulată din oraş, o parte dintre modificări fiind...